Pridať recept

Bezlaktózová torta s ovocím

16
porcií
150
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor
4 ks
vajcia
1 dl
voda
1 dl
olej
200 g
hladká múka
1 ČL
prášok do pečiva

Plnka

1200 ml
kokosové mlieko (z konzervy)
6 ČL
práškový cukor
3 ks
stužovač do šľahačky (iba z škrobu a cukru)
1 konzerva
ovocia

Na ozdobu

ks
čerstvé ovocie

postup

Recept je vhodný pre ľudí s intoleranciou na laktózu a alergiou na mlieko.

1.

Žĺtka si oddelíme do bielkov. Štyri žĺtka vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom.

 
2.

Pridáme vodu a olej a dobre premiešame.

3.

Prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva.

4.

Z bielok vyšľaháme sneh a zľahka (nie mixérom!) vmiešame do cesta.

5.

Tortovú formu si na spodok vystelieme papierom na pečenie a cesto doň vylejeme. Pečieme pri 180°C (elektrická rúra) cca 30 min. Špilkou pichneme do cesta, aby sme zistili, či je hotové (ak na špilke ostane cesto, tak nie je ešte hotové, ak je špilka čistá, tak už je hotové).

6.

Cesto si necháme úplne vychladiť.

7.

Otvoríme plechovku kokosového mlieka z konzervy a opatrne pozbierame zvrchu hustejšiu časť. Tekutú časť môžete použiť do varenia alebo do nápojov.

8.

Hustú časť vyšľaháme vo vysokej nádobe s elektrickým šlahačom.

9.

Pridáme práškový cukor a stužovač do šľahačky. Poriadne vyšľaháme.

10.

Vychladený korpus prerežeme na polovicu (ja som to prerezal za pomoci nite). Otvoríme konzervu s ovocím a šťavou z nej polejeme obe vnútorné strany korpusu (tak, aby sa nám šťava ešte zvýšila).

11.

Kokosovým krémom natrieme spodnú časť korpusu. Na krém dáme ovocie z konzervy. Horný korpus položíme na spodný.

12.

Šťavou z konzervy polejeme aj vrchnú časť korpusu. Kokosovým krémom natrieme tortu z bokov aj z vrchu. Dozdobíme čerstvým ovocím (môže byť aj z konzervy).

13.

Dáme aspoň na hodinu vychladiť do chladničky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať