Pridať recept

Mladé jahňacie stehno prešpikované rozmarínom

Mladé jahňacie stehno prešpikované rozmarínom
Zdroj: vany7982
4
porcie
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
jahňacie stehno
7 strúčikov
ćesnaku
3 vetvičky
mladého rozmarínu
100 g
biela cibuľa
100 g
mrkva
100 g
pór
400 ml
olivový olej
12 ks
cherry paradajka
500 g
jahňacie kosti
500 ml
teľací vývar
80 g
maslo

postup

Pre milovníkov jemnučkého jahňacieho mäska

1.

Najskôr si pripravte omáčku: Orestujte jahňacie kosti v panvici na sporáku. Pridajte vývar a varte, kým nedosiahne požadovanú hustotu. Odstráňte stonky rozmarínu a lístky najemno nasekajte spolu s lístkami tymianu. Ošúpte a rozpučte cesnak. Medzitým urobte malé zárezy na jahňacom stehne a posypte soľou a korením. Ošúpte cesnak a nakrájajte mladú vetvičku rozmarínu na kúsky. Stehno prešpikujte 6 strúčikmi cesnaku a kúskami rozmarínu. Zabaľte do potravinovej fólie. Ošúpte cibule a nakrájajte ich na štvrtiny, odstráňte vonkajšie lístky a spodnú časť póru a nakrájajte ich na kúsky. Umyte mrkvu a nakrájajte na kolieska. Umyte zemiaky a varte ich v šupke v mierne osolenej vode 4-5 minút. Sceďte zemiaky a nechajte ich mierne vychladnúť.

Mladé jahňacie stehno prešpikované rozmarínom
Mladé jahňacie stehno prešpikované rozmarínom
Zdroj: vany7982
 
2.

Príprava jahňacieho stehna: Jahňacie stehno grilujte priamym spôsobom v Big Green Egg na liatinovom rošte 15 minút, kým nie je zlatohnedé z oboch strán. Vyberte stehno z BGE a vložte ho do liatinového kotlíka s cibuľou, pórom a rozmarínom. Následne liatinový kotlík položte na rošt, zatvorte kupolu zeleného vajíčka a varte 30 minút.

3.

Do omáčky zamiešajte nakrájaný rozmarín, cesnak a maslo. Prikryte kotlík, aby sa omáčka udržala v teple. Vyberte kotlík z BGE, vyberte jahňacinu a túto zabaľte alobalom. Kotlík prikryte pokrievkou, aby zelenina ostala teplá. Cherry paradajky dajte do kotlíka pridajte 300 ml olivového oleja a nakrájaný rozmarín. Položte kotlík na rošt a vedľa dajte zemiaky. Robte ďalších 10 minút a občas obracajte zemiaky. Zoberte kotlík s paradajkami a zemiakmi z roštu.

Mladé jahňacie stehno prešpikované rozmarínom
Mladé jahňacie stehno prešpikované rozmarínom
Zdroj: vany7982
4.

Posypte zemiaky soľou a korením a zakryte fóliou. Nakrájajte jahňacie na jemné plátky, rozdeľte na taniere spolu so zeleninou z liatinového kotlíka a paradajkami. Podávajte s omáčkou, dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
remro
28.3.2018 09:05 | |
+3 -1
Takto to snad bude u nas vyzerat v sobotu. U nas je taky zvyk, ze sobotu pred velkou nocou sa robieva jahnacina a toto je celkom zaujimavy napad, na trocha zmeny, co sa pripravy tyka
valerem
25.3.2018 10:51 | |
+0 -2
Zaujímavé, len škoda, že tu u nás je ťažko zohnať kvalitnú jahňacinu. Ale tak kto chce, si nájde. Vyzerá to skvelo
brunhi
25.3.2018 11:56 | |
+1 -0
zohnat sa da a zvlast teraz ked je take jahnacie obdobie. ci v masiarstvach alebo aj od sukromnikov sa da kupit kvalitne maso, treba len ratat s tym, ze si clovek trocha priplati
eleor
22.3.2018 17:57 | |
+0 -0
To musela byt basta. Sa zacina jahnacia sezona ako vidim. My tiez mame ten gril doma, no takto sme v nom maso este nepripravovali, takze diky za inspiraciu :)