Pridať recept

Nadýchaný mazanec

ingrediencie

200 ml
vlažné mlieko
1 ks
vanilkový cukor
1 kocka
droždie
1 ks
vajce
380 g
hladká múka
80 g
kryštálový cukor
1 PL
olej
60 g
zmäknuté maslo
ks
hrozienka
1 ks
vajce na potretie

postup

Vláčny a krásne voňavý mazanec, skvelé pohostenie pre šibačov.

Pripravíme si kvások: z mlieka, vanilky, droždia. V mise zmiešame preosiatu múku, kryštálový cukor, žĺtok, olej a maslo. Pridáme kvások. Všetky suroviny zmiesime(ja používam kuchynský robot). Na záver do cesta pridáme hrozienka a vyšľahaný sneh z 1 bielka. Jemne rukou zapracujeme. Necháme v teple vykysnúť 30 minút. Po vykysnutí vytvarujeme bochník, ktorý potrieme rozšľahaným vajíčkom a urobíme nožom krížik na povrchu. Pečieme pri 175°C, dozlatista. Po upečení necháme vychladnúť a pocukrujeme.

 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať