Nadýchaný mazanec
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
ml
vlažné mlieko
1
ks
vanilkový cukor
1
kocka
droždie
1
ks
vajce
380
g
hladká múka
80
g
kryštálový cukor
1
PL
olej
60
g
zmäknuté maslo
ks
hrozienka
1
ks
vajce na potretie
postup
Vláčny a krásne voňavý mazanec, skvelé pohostenie pre šibačov.
Pripravíme si kvások: z mlieka, vanilky, droždia. V mise zmiešame preosiatu múku, kryštálový cukor, žĺtok, olej a maslo. Pridáme kvások. Všetky suroviny zmiesime(ja používam kuchynský robot). Na záver do cesta pridáme hrozienka a vyšľahaný sneh z 1 bielka. Jemne rukou zapracujeme. Necháme v teple vykysnúť 30 minút. Po vykysnutí vytvarujeme bochník, ktorý potrieme rozšľahaným vajíčkom a urobíme nožom krížik na povrchu. Pečieme pri 175°C, dozlatista. Po upečení necháme vychladnúť a pocukrujeme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Babulka737
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.