Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slané zemiakové slimáky s oškvarkami

ingrediencie

1 kg
zemiaky uvarené v šupke
400 g
polohrubá múka
250 g
bravčové oškvarky mleté
soľ

postup

Tento recept som dostala a milo ma prekvapil. Len pozor, slimáky sú prudko jedlé a veľmi sýte, preto treba jesť s mierou.

Zemiaky si uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a nastrúhame na jemno. Posolíme, pridáme múku a vypracujeme hladké cesto. Vytvarujeme valec a ten krájame na menšie asi 2 cm kúsky. Každý kúsok rozvaľkáme do kruhu, potrieme mletými oškvarkami v tenkej vrstve(môžme ešte posypať soľou podľa chuti), zvinieme do ruličky a nakoniec skrútime do tvaru slimáka. Vysmažíme v oleji z oboch strán ako napr. langoše.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.