Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slané zemiakové slimáky s oškvarkami

ingrediencie

1 kg
zemiaky uvarené v šupke
400 g
polohrubá múka
250 g
bravčové oškvarky mleté
soľ

postup

Tento recept som dostala a milo ma prekvapil. Len pozor, slimáky sú prudko jedlé a veľmi sýte, preto treba jesť s mierou.

Zemiaky si uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a nastrúhame na jemno. Posolíme, pridáme múku a vypracujeme hladké cesto. Vytvarujeme valec a ten krájame na menšie asi 2 cm kúsky. Každý kúsok rozvaľkáme do kruhu, potrieme mletými oškvarkami v tenkej vrstve(môžme ešte posypať soľou podľa chuti), zvinieme do ruličky a nakoniec skrútime do tvaru slimáka. Vysmažíme v oleji z oboch strán ako napr. langoše.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
marulka1710
2.10.2018 19:53 | |
+0 -0
A nemohli by sa upiecť v rúre,aby neboli také mastné.?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.