Pridať recept

Slané zemiakové slimáky s oškvarkami

ingrediencie

1 kg
zemiaky uvarené v šupke
400 g
polohrubá múka
250 g
bravčové oškvarky mleté
ks
soľ

postup

Tento recept som dostala a milo ma prekvapil. Len pozor, slimáky sú prudko jedlé a veľmi sýte, preto treba jesť s mierou.

Zemiaky si uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a nastrúhame na jemno. Posolíme, pridáme múku a vypracujeme hladké cesto. Vytvarujeme valec a ten krájame na menšie asi 2 cm kúsky. Každý kúsok rozvaľkáme do kruhu, potrieme mletými oškvarkami v tenkej vrstve(môžme ešte posypať soľou podľa chuti), zvinieme do ruličky a nakoniec skrútime do tvaru slimáka. Vysmažíme v oleji z oboch strán ako napr. langoše.

 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
marulka1710
2.10.2018 19:53 | |
+3 -4
A nemohli by sa upiecť v rúre,aby neboli také mastné.?