Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slané zemiakové slimáky s oškvarkami

ingrediencie

1 kg
zemiaky uvarené v šupke
400 g
polohrubá múka
250 g
bravčové oškvarky mleté
soľ

postup

Tento recept som dostala a milo ma prekvapil. Len pozor, slimáky sú prudko jedlé a veľmi sýte, preto treba jesť s mierou.

Zemiaky si uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a nastrúhame na jemno. Posolíme, pridáme múku a vypracujeme hladké cesto. Vytvarujeme valec a ten krájame na menšie asi 2 cm kúsky. Každý kúsok rozvaľkáme do kruhu, potrieme mletými oškvarkami v tenkej vrstve(môžme ešte posypať soľou podľa chuti), zvinieme do ruličky a nakoniec skrútime do tvaru slimáka. Vysmažíme v oleji z oboch strán ako napr. langoše.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...