Pridať recept

Mäsová torta pre psa

8
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
mletého hovädzieho mäsa
200 g
mletého bravčového mäsa
1 ks
vajce
1/2 hrnček
nastrúhanej mrkvy
1/2 hrnček
nastrúhaného tvrdého syra
1/2 hrnček
ovsených vločiek
2 ks
zemiaky
1/2 hrnček
hrášok

postup

Aj vy patríte k šialeným milovníkom psov ako som ja? Tak potom sú narodeniny vášho psieho miláčika udalosťou, na ktorou nezabudnete. Ba naopak. Spravíte z toho dňa deň D, nakúpite mu hromadu darčekov a pamlskov. A aké by to boli narodeniny bez torty? Aj psíkovia radi mlsajú, nielen ľudia. Existuje viacero receptov na torty pre psov. Podstatné je, aby torta neobsahovala čokoládu, kakao, avokádo a iné psom škodlivé potraviny. Recepty pre psov sa líšia najmä tým, že ich nesolíme, nekoreníme a necukríme. Psíkom to zbytočne škodí a verte mi že oni tieto dochucovadlá nepotrebujú, aby im to chutilo. Odhoďte všetky obavy a lenivosť a poďte piecť! Vy budete na seba hrdí a váš psík to patrične ocení. Taká domáca tortička je zdravšia ako 90% pamlskov, ktoré kúpite v obchodoch.

1.

Všetko okrem zemiakov dáme do jednej misky a zmiešame – najlepšie rukou. Zemiaky dáme zatiaľ variť do mäkka. Trochu hrášku odložíme na ozdobenie.

 
2.

Masu pozatláčame vidličkou do foriem a dáme na cca 45 minút piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Ak nemáte silikónové alebo teflónové formy, odporúčam dať na dno papier na pečenie. Ten už ničím natierať nemusíte.

Mäsová torta pre psa
Mäsová torta pre psa
Zdroj: Ashley170
3.

Keď mäsko začne voňať a chytí hnedkastú farbu, môžeme vybrať a necháme ho aspoň chvíľu vychladnúť.

4.

Urobíme si jemnú kašu len za použitia zemiakov a vody. Žiadne mliečko, maslo ani soľ.

5.

Medzi dve časti nášho mäsového korpusu dáme troška kaše na zlepenie a zvyšok rozotrieme zvrchu a po okrajoch. Dozdobíme podľa fanzázie. Ja som použila v tomto prípade len hrášok.

Mäsová torta pre psa
Mäsová torta pre psa
Zdroj: Ashley170
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať