Pridať recept

Zajkova torta (zajačí úmysel)

ingrediencie

4 ks
vajcia
300 g
práškový cukor
250 g
hrubá múka
50 g
mleté orechy
1 dl
vlažná voda
1/2 balíček
kypriaci prášok
2 PL
preosiate kakao

Plnka:

4 dl
polotučné mlieko
2 PL
kryštálový cukor
1 balíček
karamelový puding
250 g
Hera
ks
práškový cukor

Piškótová vrstva:

2 dl
voda
2 KL
instantná káva
1 KL
kryštálový cukor
ks
okrúhle piškóty

postup

1.

Žĺtky, cukor a vodu vyšľaháme do bledej peny. Primiešame múky s kypriacim práškom, orechmi a kakaom. Nakoniec opatrne zapracujeme z bielkov ušľahaný sneh. Cesto vlejeme do guľatej formy, ktorú sme vystlali papierom. Pečieme pri 175°C do zlatista. Po upečení rozkrojíme na polovicu.

 
2.

Pripravíme si plnku: mlieko, kryštálový cukor a pudingový prášok uvaríme. Po vychladnutí puding spojíme s vyšľahanou herou a ešte dosladíme podľa chuti.

3.

Rozkrojené cesto potrieme karamelovou náplňou, poukladáme piškóty namočené v kávovom rozvare(káva, cukor, voda uvariť).Znovu potrieme plnkou a zakryjeme zvyšným plátom cesta. Aby bola torta šťavnatejšia, môžeme korpus pokvapkať zvyšným kávovým rozvarom. Povrch a boky zatrieme plnkou a dozdobíme podľa fantázie. Ja som boky obalila orechmi a povrch pofŕkala čokopolevou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať