Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bezlepková makovo-škoricová torta s vanilkovým krémom

ingrediencie

300 g
mletý mak
250 g
práškový cukor
12 ks
vajce
4 PL
mletá škorica na posypanie
1 štipka
morská soľ
1 trochu
kôra z pomaranča
1 trochu
mandľové mlieko

Krém

500 g
plnotučný tvaroh
250 g
Mascarpone
250 g
smotanový syr
120 g
práškový cukor
200 ml
smotana na šľahanie 36 %
3 PL
ríbezľový, brusnicový alebo lesný džem

postup

Ak máte chuť skôr na niečo ľahšie, vyskúšajte makovú tortu, ktorá neobsahuje ani štipku múky! Recept pripravila Ren z blogu „kolachella.blogspot.cz“, viac receptov nájdete na blog.kitchenaid.cz

1.

V mixéri si do hustej peny vyšľaháme bielka s cukrom. Pridáme rozmiešane vaječné žĺtka a veľmi jemne zapracujeme mletý mak, škoricu, soľ a pomarančovú kôru. V prípade, žeby bolo cesto veľmi husté, pridáme lyžicu- dve mandľového mlieka.

2.

Rozdelíme do dvoch vymastených a vystlaných foriem o priemere 24cm. Pečieme 40 min pri 175°C. Na krém vložíme všetky suroviny okrem smotany na šľahanie do mixéru a šľaháme do masy. Vlejeme šľahačku a šľaháme do zhustnutia.

3.

Takto pripravený a vychladnutý korpus si prekrojíme vždy na dve časti a vrstvíme krémom a džemom. Na záver obľubujem tortičku posypať makom, ovocím alebo kvetmi!

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
cuketové recepty
Cuketa 10x ináč!
Cuketa 10x ináč!
Cuketa je naozaj univerzálna! Vyčarujete z nej hlavné jedlo, polievku, ľahkú večeru, dezert, nátierku, kompót...