Pridať recept

Bezlepková makovo-škoricová torta s vanilkovým krémom

Bezlepková makovo-škoricová torta s vanilkovým krémom
Zdroj: kitchenaid_recepty
8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
mletý mak
250 g
práškový cukor
12 ks
vajce
4 PL
mletá škorica na posypanie
1 štipka
morská soľ
1 trochu
kôra z pomaranča
1 trochu
mandľové mlieko

Krém

500 g
plnotučný tvaroh
250 g
Mascarpone
250 g
smotanový syr
120 g
práškový cukor
200 ml
smotana na šľahanie (36%)
3 PL
ríbezľový, brusnicový alebo lesný džem

postup

Ak máte chuť skôr na niečo ľahšie, vyskúšajte makovú tortu, ktorá neobsahuje ani štipku múky! Recept pripravila Ren z blogu „kolachella.blogspot.cz“, viac receptov nájdete na blog.kitchenaid.cz

1.

V mixéri si do hustej peny vyšľaháme bielka s cukrom. Pridáme rozmiešane vaječné žĺtka a veľmi jemne zapracujeme mletý mak, škoricu, soľ a pomarančovú kôru. V prípade, žeby bolo cesto veľmi husté, pridáme lyžicu- dve mandľového mlieka.

 
2.

Rozdelíme do dvoch vymastených a vystlaných foriem o priemere 24cm. Pečieme 40 min pri 175°C. Na krém vložíme všetky suroviny okrem smotany na šľahanie do mixéru a šľaháme do masy. Vlejeme šľahačku a šľaháme do zhustnutia.

3.

Takto pripravený a vychladnutý korpus si prekrojíme vždy na dve časti a vrstvíme krémom a džemom. Na záver obľubujem tortičku posypať makom, ovocím alebo kvetmi!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať