Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zelerový perkelt

8
porcií
58
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

postup

1.

Do veľkého hrnca si dáme rozpustiť masť.

2.

Na masti orestujeme kuracie stehná z každej strany, ktoré sme zbavili kože a prepolili na diely.

3.

Kuracie stehná vyberieme a do výpeku dáme cibuľku nakrájanú na jemno, ktorú restujeme asi 5 minút.

4.

Do cibuľkového základu vložíme na kocky nakrájaný zeler a premiešame.

5.

Vložíme späť opečené stehná, osolíme, okoreníme a z ľahka premiešame.

6.

Podlejeme vývarom ale len tak, aby bolo mäsko zakryté.

7.

Hrniec uzavrieme a varíme asi 50 minút alebo kým nie je mäsko a zelenina mäkká.

8.

Mäsko z hrnca vyberieme.

9.

Uvarený zeler rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Podľa potreby odoberieme pred tým vývar.

10.

Následne vrátime uvarené kuracie stehná späť.

11.

Servírujeme s bezlepkovými gnoci.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.