Pridať recept

Fotorecept: Grilované oškvarkové pagáčiky

15
porcií
115
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 PL
kryštálový cukor
1 ks
droždie
100 ml
vlažné nlieko
1 štipka
soli
3 ks
vajíčka
1 ks
kvások
150 ml
biely jogurt
2 hrste
oškvarky

postup

Aj takto sa dajú pripraviť pagáčiky. Tip na netradičnú grilovačku

1.

Pripravíme si kvások takto: na dno hrnčeka nasypeme kryštálový cukor (1/2 lyžičky), naň rozdrobíme droždie a zalejeme asi 100 ml vlažného mlieka. Hrnček zakryjeme a necháme vykvasiť asi 10 minút. K preosiatej múke pridáme soľ, vajcia, kvások (celý obsah hrnčeka), zbytok mlieka, jogurt (alebo smotanu) a vypracujeme vláčne cesto.

Grilované oškvarkové pagáčiky
Grilované oškvarkové pagáčiky
Zdroj: mirka-hruzka
 
2.

Necháme ho zakryté utierkou vykysnúť, a asi po pol hodinke ho môžeme rozvaľkať na doske. Rozvaľkané cesto potrieme pomletými oškvarkami po celom povrchu. Potom cesto poskladáme tak, že najprv hornú časť cesta priložíme k strede cesta, potom cez neho preložíme dolnú časť - vznikne obdĺžnik, ktorého ľavú časť tiež preložíme do stredu, a cez neho preložíme pravú časť.

Grilované oškvarkové pagáčiky
Grilované oškvarkové pagáčiky
Zdroj: mirka-hruzka
3.

Zakryjeme utierkou a 20 minút necháme oddychovať. Potom cesto zase rozvaľkáme a poskladáme tým istým spôsobom. (cesto podsypávame múkou, aby sa nelepilo k doske.) Celkovo tento postup opakujeme 3x vždy s 20 min. prestávkami. Po 3. odpočinku rozvaľkáme cesto a vykrajujeme pagáče - pohárom. Celé cesto zužitkujeme (z odrezkov urobíme bochník, rozvaľkáme a vykrajujeme).

Grilované oškvarkové pagáčiky
Grilované oškvarkové pagáčiky
Zdroj: mirka-hruzka
4.

Nachystáme si gril. Big Green Egg si vyhrejeme na 180 °C a do vyhriateho vložíme keramickú podložku na nepriame varenie.

Grilované oškvarkové pagáčiky
Grilované oškvarkové pagáčiky
Zdroj: mirka-hruzka
5.

Na kameninovú dosku poukladáme na pagáčiky (pod ktoré doporučujem použiť papier na pečenie) a pečieme 20 - 25 minút.

Grilované oškvarkové pagáčiky
Grilované oškvarkové pagáčiky
Zdroj: mirka-hruzka
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
abatros
15.4.2018 09:25 | |
+0 -0
pagáče na grile, to čo ešte ľudia nevymyslia :) no priznám sa, že na koláče moc nie som, no toto znie dosť zaujímavo
joze-fo
12.4.2018 09:50 | |
+0 -0
tak toto teda vyzera dost dobre. takto som pagace este nevidel robit
marienka4400
21.5.2020 14:37 | |
+0 -0
Ani ja, veď v recepte chýba množstvo múky a ci hladkej alebo polohrubej.Len v postupe sa spomína preosiata múka a nie je uvedené množstvo. A taký prístroj nemá každý (na grilovanie s keramickou podložkou).