Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Lahodný jarný krém z medvedieho cesnaku s drobkami čierneho chleba

ingrediencie

1 ks
karfiol
1 hrsť
špenát
1 hrsť
medvedí cesnak
1 ks
malá cibuľa
2 ks
menší zemiak typu C
1 ČL
drvená rímska rasca
kurkuma
soľ
kokosový olej

postup

Upiekla som čierny chlieb. Zafarbený extra tmavým práškom aktívneho čierneho uhlia. To bude ďalší recept. No ako som ho krájala aj na fotenie aj ku konzumácii, zostali mi na doske odrobinky. Zhrnula som ich na tanierik a vysušila. Nerada plytvám hocičím, tieto drobky sú však zaujímavé aj svojim zložením a hlavne farbou. Vedela som, že ich použijem na polievkový krém zelenej farby, ktorý sa práve varil v hrnci na sporáku. Z našej nedeľnej prechádzky lesíkom sme si priniesli medvedí cesnak. Prvý tohoročný, stále však veľmi krehký a tak sme len opatrne, aby bolo do nátierky a na polievku. Kvôli imunite. V zľave som zohnala karfiol, cesnak som vybartrovala za chlebík, medvedí cesnak natrhala a už len pár ingrediencií...táto polievka v podstate vyjde celkom lacno. Aspoň ja vždy zacielim pozornosť pri zelenine, na zľavnenú, často bývajú za naozaj výhodné ceny ešte využiteľné potraviny za symbolické ceny. Na tepelné spracovanie úplne super 😊. Nevadí, ak nebudete mať medvedí cesnak, magickú zelenú polievke dodá čerstvý špenát.

1.

Na kokosovom oleji osmahneme cibuľku, pridáme rímsku rascu, soľ a vytvoríme voňavý základ pre krém. Pridáme nadrobno nakrájané zemiaky a ružičky karfiolu (hlúby nepoužívam). Podusíte, karfiol nasaje chute a vône Indie. Aj keď teda, rasca je rímska, nie indická 😊.

2.

Zalejte vodou, povarte cca 10-15 minút. Pridajte umytý špenát a medvedí cesnak, len prevarte a odstavte. Primiešajte kurkumu.

3.

Scedíte a vývar si odložte, môžete ho zmraziť či použiť do ďalšieho jedla. Alebo aj na doriedenie tohto krému.

4.

Precedený karfiol, zemiaky a listy premixujte do hladkého krému. Ak nemáte dobrý mixér a vňate nemixuje najlepšie, viac ich prevarte aby zmäkli.

5.

Krém si vývarom prispôsobte na hustotu aká vám chutí. Podávala som v hlbšom tanieri ozdobený drobenkou čierneho chleba a klíčkami senovky gréckej s lupienkovou soľou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly hrnčekový
5 super rýchlych dezertov na každý deň
5 super rýchlych dezertov na každý deň
Päť video-návodov ako rýchlo uspokojiť chuť na sladké.
Po domácky
POZOR, silno návykové orieškové maslá si obľúbi celá rodina!
POZOR, silno návykové orieškové maslá si obľúbi celá rodina!
Aj Vy chodíte do pohára s orechovým maslom s veľkou lyžicou a najradšej by ste ho zjedli všetko naraz? Napríklad, také...
Domáce čipsy
Domáce čipsy sú najlepšie!
Domáce čipsy sú najlepšie!
5 plus 1 receptov na famózne čipsy k telke či na párty.