Pridať recept

Lahodný jarný krém z medvedieho cesnaku

Lahodný jarný krém z medvedieho cesnaku s drobkami čierneho chleba
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

ingrediencie

1 ks
karfiol
1 hrsť
špenát
1 hrsť
medvedí cesnak
1 ks
malá cibuľa
2 ks
menší zemiak typu C
1 ČL
drvená rímska rasca
ks
kurkuma
ks
soľ
ks
kokosový olej

postup

Upiekla som čierny chlieb. Zafarbený extra tmavým práškom aktívneho čierneho uhlia. To bude ďalší recept. No ako som ho krájala aj na fotenie aj ku konzumácii, zostali mi na doske odrobinky. Zhrnula som ich na tanierik a vysušila. Nerada plytvám hocičím, tieto drobky sú však zaujímavé aj svojim zložením a hlavne farbou. Vedela som, že ich použijem na polievkový krém zelenej farby, ktorý sa práve varil v hrnci na sporáku. Z našej nedeľnej prechádzky lesíkom sme si priniesli medvedí cesnak. Prvý tohoročný, stále však veľmi krehký a tak sme len opatrne, aby bolo do nátierky a na polievku. Kvôli imunite. V zľave som zohnala karfiol, cesnak som vybartrovala za chlebík, medvedí cesnak natrhala a už len pár ingrediencií...táto polievka v podstate vyjde celkom lacno. Aspoň ja vždy zacielim pozornosť pri zelenine, na zľavnenú, často bývajú za naozaj výhodné ceny ešte využiteľné potraviny za symbolické ceny. Na tepelné spracovanie úplne super 😊. Nevadí, ak nebudete mať medvedí cesnak, magickú zelenú polievke dodá čerstvý špenát.

1.

Na kokosovom oleji osmahneme cibuľku, pridáme rímsku rascu, soľ a vytvoríme voňavý základ pre krém. Pridáme nadrobno nakrájané zemiaky a ružičky karfiolu (hlúby nepoužívam). Podusíte, karfiol nasaje chute a vône Indie. Aj keď teda, rasca je rímska, nie indická 😊.

 
2.

Zalejte vodou, povarte cca 10-15 minút. Pridajte umytý špenát a medvedí cesnak, len prevarte a odstavte. Primiešajte kurkumu.

3.

Scedíte a vývar si odložte, môžete ho zmraziť či použiť do ďalšieho jedla. Alebo aj na doriedenie tohto krému.

4.

Precedený karfiol, zemiaky a listy premixujte do hladkého krému. Ak nemáte dobrý mixér a vňate nemixuje najlepšie, viac ich prevarte aby zmäkli.

5.

Krém si vývarom prispôsobte na hustotu aká vám chutí. Podávala som v hlbšom tanieri ozdobený drobenkou čierneho chleba a klíčkami senovky gréckej s lupienkovou soľou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
retriever0071
7.4.2021 20:04
Príspevky používatela boli zablokované z dôvodu porušenia pravidiel diskusie.
Podobné články
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Medvedí cesnak
Jeho sezóna už začala, ALE POZOR! Takmer každý si ho mýli s touto jedovatou rastlinou! Vyskúšajte aj naše recepty s medvedím cesnakom
Jeho sezóna je krátka, preto si ho doprajte čo najčastejšie a v tých najlepších receptoch. Viete, že mnoho...
Trojuholníčky s medvedím cesnakom a údeným syrom
Nebudete stíhať dokladať! Geniálne trojuholníčky s medvedím cesnakom a údeným syrom, je to pochúťka ako hrom, uložte si recept na Veľkú Noc!
Čím prekvapiť návštevu? Upečte im dnes dokonalé kysnuté trojuholníčky s medvedím cesnakom a údeným syrom. Bomba!
TOP
Zbierka najlepších receptov s medvedím cesnakom: Najlepšie recepty s medvedím cesnakom: Jeho sezóna už začala,
Zbierka najlepších receptov s medvedím cesnakom: Jeho sezóna už začala, pri zbieraní nezabudnite urobiť túto jednu vec
Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde a my sme si pre vás pripravili výber tých najlepších receptov. Nech...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...