Pridať recept

Bulgur s kyslou kapustou a špargľou

Bulgur s kyslou kapustou a špargľou
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

ingrediencie

300 g
bulgur
ks
voda
1 ks
šalotka
ks
cesnaku
ks
kus hokkaido
3 stonky
zelená špargľa
ks
za misku kyslej kapusty
ks
soľ
2 PL
mletá červená paprika

postup

„Bulgur sa predáva pomenej“, hovoria mi obchodníci, „mnohí ľudia netušia ako ho majú pripraviť aby chutil“. Tak skúsime tento recept, lebo jeho príprava je úplne jednoduchá a jedlo chutilo od dvojročnej dcérky po tatina. Bulgur som premyla a namočila do vody v miske tak, aby bol zaliaty. Po hodine, kým som bola s malou dcérkou vonku, voda vsiakla, pšeničné zrnká bulguru zmäkli a jeho príprava potom bola veľmi rýchla. Pôvodne som ho chcela pripraviť len s mrkvou ale môj pohľad do chladničky zariadil iný výber. Kyslá kapusta, posledná cibuľa, dve posledné stonky zelenej špargle a kúsok tekvice hokkaido. Vo finále jedlo zahralo farbami jesenného lístia, s drobnými krúžkami zelenej špargle. Dá sa zjesť aj studené, resp. udržiavané v izbovej teplote bez ohrievania. Aj ako desiata pre dieťa do školy. Hodí sa cvikla, uhorka..ja som zvolila prepeličie vajíčka uvarené natvrdo, za hrsť čerstvých klíčkov hrachu a mladú čakanku.

1.

Na šalotke som osmahla hokkaido nakrájané na drobné kocky spolu s roztlačeným cesnakom. Pridala som kapustu, mletú červenú papriku, premiešala, pridala rýchlo trochu vody, celý predmočený bulgur a zaliala vodou.

 
2.

Premiešavaním sa zmes uvarila, voda odparila a vzniklo výborné jedlo. Až v závere som primiešala nadrobno pokrájané stonky zelenej špargle. Dodali jedlo sviežosť a farebnú pestrosť. Soľ primiešajte až na záver, aby ste nepresolili ak je už slanšia kyslá kapusta.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Sezóna špargle sa práve začala a s ňou aj otázka: Je táto zelenina pre nás zdravá? Hoci by po nich nemal...
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Začala sa sezóna špargle, jednej z najžiadanejších jarných druhov zeleniny. Hoci jej cena môže byť...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...