Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bulgur s kyslou kapustou a špargľou

ingrediencie

300 g
bulgur
voda
1 ks
šalotka
cesnak
kus hokkaido
3 stonky
zelená špargľa
za misku kyslej kapusty
soľ
2 PL
mletá červená paprika

postup

„Bulgur sa predáva pomenej“, hovoria mi obchodníci, „mnohí ľudia netušia ako ho majú pripraviť aby chutil“. Tak skúsime tento recept, lebo jeho príprava je úplne jednoduchá a jedlo chutilo od dvojročnej dcérky po tatina. Bulgur som premyla a namočila do vody v miske tak, aby bol zaliaty. Po hodine, kým som bola s malou dcérkou vonku, voda vsiakla, pšeničné zrnká bulguru zmäkli a jeho príprava potom bola veľmi rýchla. Pôvodne som ho chcela pripraviť len s mrkvou ale môj pohľad do chladničky zariadil iný výber. Kyslá kapusta, posledná cibuľa, dve posledné stonky zelenej špargle a kúsok tekvice hokkaido. Vo finále jedlo zahralo farbami jesenného lístia, s drobnými krúžkami zelenej špargle. Dá sa zjesť aj studené, resp. udržiavané v izbovej teplote bez ohrievania. Aj ako desiata pre dieťa do školy. Hodí sa cvikla, uhorka..ja som zvolila prepeličie vajíčka uvarené natvrdo, za hrsť čerstvých klíčkov hrachu a mladú čakanku.

1.

Na šalotke som osmahla hokkaido nakrájané na drobné kocky spolu s roztlačeným cesnakom. Pridala som kapustu, mletú červenú papriku, premiešala, pridala rýchlo trochu vody, celý predmočený bulgur a zaliala vodou.

2.

Premiešavaním sa zmes uvarila, voda odparila a vzniklo výborné jedlo. Až v závere som primiešala nadrobno pokrájané stonky zelenej špargle. Dodali jedlo sviežosť a farebnú pestrosť. Soľ primiešajte až na záver, aby ste nepresolili ak je už slanšia kyslá kapusta.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
cuketové recepty
Cuketa 10x ináč!
Cuketa 10x ináč!
Cuketa je naozaj univerzálna! Vyčarujete z nej hlavné jedlo, polievku, ľahkú večeru, dezert, nátierku, kompót...