Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bulgur s kyslou kapustou a špargľou

ingrediencie

300 g
bulgur
voda
1 ks
šalotka
cesnak
kus hokkaido
3 stonky
zelená špargľa
za misku kyslej kapusty
soľ
2 PL
mletá červená paprika

postup

„Bulgur sa predáva pomenej“, hovoria mi obchodníci, „mnohí ľudia netušia ako ho majú pripraviť aby chutil“. Tak skúsime tento recept, lebo jeho príprava je úplne jednoduchá a jedlo chutilo od dvojročnej dcérky po tatina. Bulgur som premyla a namočila do vody v miske tak, aby bol zaliaty. Po hodine, kým som bola s malou dcérkou vonku, voda vsiakla, pšeničné zrnká bulguru zmäkli a jeho príprava potom bola veľmi rýchla. Pôvodne som ho chcela pripraviť len s mrkvou ale môj pohľad do chladničky zariadil iný výber. Kyslá kapusta, posledná cibuľa, dve posledné stonky zelenej špargle a kúsok tekvice hokkaido. Vo finále jedlo zahralo farbami jesenného lístia, s drobnými krúžkami zelenej špargle. Dá sa zjesť aj studené, resp. udržiavané v izbovej teplote bez ohrievania. Aj ako desiata pre dieťa do školy. Hodí sa cvikla, uhorka..ja som zvolila prepeličie vajíčka uvarené natvrdo, za hrsť čerstvých klíčkov hrachu a mladú čakanku.

1.

Na šalotke som osmahla hokkaido nakrájané na drobné kocky spolu s roztlačeným cesnakom. Pridala som kapustu, mletú červenú papriku, premiešala, pridala rýchlo trochu vody, celý predmočený bulgur a zaliala vodou.

2.

Premiešavaním sa zmes uvarila, voda odparila a vzniklo výborné jedlo. Až v závere som primiešala nadrobno pokrájané stonky zelenej špargle. Dodali jedlo sviežosť a farebnú pestrosť. Soľ primiešajte až na záver, aby ste nepresolili ak je už slanšia kyslá kapusta.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Eggnog with
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Kupujete vaječný likér v obchode? Prečo? Veď ten domáci máte hotový raz-dva.
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.