Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiaková polievka s krúpami a pažítkou

ingrediencie

500 g
upečené zemiaky
cesnak
200 g
karfiol
zeleninový vývar
krúpy
soľ
octu
čerstvá pažítka

postup

Pečené zemiaky bez šupky sa dajú využiť rôznym spôsobom. Zostalo mi zo zeleninového vývaru a naparený karfiol. Pospájaním rôznych „polotovarov“ dostanete výdatnú polievku, sýtu, ku ktorej ani nie je treba dať ďalšie jedlo. Ešte som do nej uvarila jačmenné krúpy a nasekala čerstvú pažítku, aby bola aj farebná a oku lahodiaca. Krúpy z jačmeňa môžete nahradiť aj špaldovými, alebo pridať opražené ovsené vločky 😊. Prečo by granola nemohla byť naslano? .)

1.

Polievka bude veľmi rýchla ak máte predpripravené ingrediencie ako vývar, naparený karfiol či upečené zemiaky. Inak si to budete musieť zvlášť pripraviť, alebo spojiť s iným jedlom, ak budete používať rovnaké ingrediencie. Namiesto karfiolu môžete použiť aj kvaku, brokolicu, či mrkvu alebo kaleráb.

2.

Fabulujme, že máme všetko tak, ako som napísala vyššie. Vývar zohrejeme, zemiaky sú po upečení. Všetko dáme do mixéra, pridáme cesnak, trochu octu a soľ a vymixujeme na hladký krém. Rozdelíme do tanierov, pridáme uvarené krúpy a pažítku. Mňam 😊

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať