Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáci tvaroh

ingrediencie

2 litre
čerstvé mlieko

postup

Jeden z ďalších domácich poctivých receptov

1.

Domáce kravské mlieko necháme skysnúť,najlepšie v hrnci v ktorom ho budeme variť, kým sa nám takto pekne oddeľuje od krajov hrnca, mne kyslo tri dni.

2.

Takto skysnuté mlieko dáme zohriať,,,nebola som si istá či odhadnem teplotu, lebo mlieko nesmie vrieť, tak som si pre istotu pomohla teplomerom

3.

ale nabudúce teplomer potrebovať nebudem, lebo mlieko sa pekne rozdelilo na tvaroh, ktorý ostal na spodu a srvátku na vrchu s trochou peny,

7.

zatočíme do batôžteka a vytlačíme zostatú vodu-srvátku

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.