Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáci tvaroh

ingrediencie

2 litre
čerstvé mlieko

postup

Jeden z ďalších domácich poctivých receptov

1.

Domáce kravské mlieko necháme skysnúť,najlepšie v hrnci v ktorom ho budeme variť, kým sa nám takto pekne oddeľuje od krajov hrnca, mne kyslo tri dni.

2.

Takto skysnuté mlieko dáme zohriať,,,nebola som si istá či odhadnem teplotu, lebo mlieko nesmie vrieť, tak som si pre istotu pomohla teplomerom

3.

ale nabudúce teplomer potrebovať nebudem, lebo mlieko sa pekne rozdelilo na tvaroh, ktorý ostal na spodu a srvátku na vrchu s trochou peny,

7.

zatočíme do batôžteka a vytlačíme zostatú vodu-srvátku

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.