Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tvarohový koláč s mandarinkami

ingrediencie

250 g
múka polohrubá
125 g
maslo
100 g
cukor
1 ks
vajce
1/2 balíček
prášok do pečiva

plnka

500 g
tvaroh
150 g
cukor
50 g
rozpustené maslo
2 konzervy
mandarínky
5 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor
2 PL
cukor
2 PL
mletý mak
1 PL
citrónová kôra
1 PL
polohrubá múka
1 PL
škrobová múčka

postup

1.

Z cukru, múky, masla, kypriaceho prášku a vajička vypracujeme krehké cesto. Zabalíme ho do fólie a dáme do chladničky.

2.

Medzitým pripravíme plnku. V mise vymiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru, múku a škrobovú múčku. Po jednom všľaháme žĺtky. Z bielkov a cukru ušľaháme sneh a spolu s rozpusteným maslom ho zamiešame do plnky.

3.

Cesto rozvaľkáme, prenesieme na plech a dáme predpiect na 15 minút do vyhriatej rúry na 180 stupňov.

4.

Na predpečené cesto nanesieme 3/4 plnky, obložíme odkvapkanými mandarínkami, ktoré prekryjeme zvyškom plnky, do ktorej sme vmiešali mak. Pečieme ďalších asi 30 minút, pokiaľ nie je koláč hotový.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...