Tvarohové batôžky
ingrediencie
Náplň:
postup
Vláčne, plné tvarohovej chuti a hrozienok potešia každého milovníka kysnutých koláčov a buchiet.
Urobíme si kvások z ohriateho mlieka, minerálnej vody, cukru a droždia. Necháme kvások nakysnúť. V miske si zmiešame múku, vanilínový cukor, soľ, 2 žĺtky a kvások. Začneme spracovávať cesto, do ktorého postupne prilievame olej a nakoniec ľahučko zapracujeme vyšľahané 2 bielky. Cesto zakryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a narežieme na štvorce. Do každého štvorčeka navrstvíme lyžicu tvarohovej plnky a cesto preložíme ako balíček. Buchty kladieme na vymastený plech a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri 170°C do zlatista. Vychladnuté pocukrujeme.
Tvarohová plnka: zmiešame tvaroh, cukor, vanilku, vajce a hrozienka.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.