Pridať recept

Zeleninový quiche z lístkového cesta

ingrediencie

500 g
brokolica
2 ks
mrkva
1 hrsť
mrazený alebo čerstvého zeleného hrášok
1 hrsť
mrazená kukurica
375 g
kysla smotana 16ˇ% -pochúťková
300 g
nastrúhaný tvrdý syr
2 ks
vajce (L)
ks
soľ, čierne korenie mleté, majoránka
1 balíček
chladené lístkové cesto (275 g)

postup

Mrkvu si nakrájame na kolieska. Brokolicu rozoberieme na ružičky. Zeleninu / mrkvu, brokolicu, kukuricu, hrach / dáme do hrnca so studenou osolenou vodou a varíme do polomäkká. Lístkove cesto uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie / ja som použila plech rozmer 27x40/... Rovnomerne poukladáme uvarenú zeleninu na lístkove cesto. Do smotany zamiešame 2x vajíčka, soľ, ml.čierne korenie, majoránku a časť nastrúhaného tvrdého syra. Zmes vylejeme na zeleninu a posypeme zvyškom syra. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 20-25min. do zlatohnedá.

 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.