Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kysnutý koláč s tvarohom

12
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
1 ks
vaječný žĺtok
2 PL
roztopené maslo
200 ml
mlieko
1 štipka
soľ
1 PL
cukor
1 ks
sušené droždie
3 PL
džem
200 g
hrudkovitý tvaroh
1 ks
vanilkový cukor
2 hrste
jahody

postup

Preosejeme si múku, do ktorej pridáme sušené droždie, cukor, soľ, 1 žĺtok a prilievame ohriaté mlieko s roztopeným maslom. Cesto vymiesíme a necháme vykysnúť. Dáme na okrúhly plech, potrieme džemom. Tvaroh si rozrobíme v miske s vanilkovým cukrom a žĺtkom. Nasypeme na koláč a na vrch naukladáme jahody. Pečieme asi 20 minút pri 180 stupňoch.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.