Domáca pizza
4
porcie
1200
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
hladká múka
4
PL
olivový olej
2
poháre
vlažná voda
2
ČL
soľ
2
ČL
kryštálový cukor
30
g
sušené droždie
postup
1.
Zmiešame suché suroviny (múka, cukor, soľ a droždie) a následne pridávame olej a vodu.
2.
Po pridaní všetkých surovín miešame cesto a vytvárame guľovitý tvar.
3.
Vymiesené cesto položíme na akúkoľvek dosku a rozdelíme ho na 4 rovnaké časti a vytvárame z každej časti guľu. Následne cesto necháme kysnúť 45 minút až 1 hodinu a prikryjeme utierkou.
4.
Po nakysnutí rozdelené časti cesta nemiesime. Na plech alebo veľký tanier vymastený trochou olivového oleja a posypaného múkou dávame paradajkový pretlak so surovinami vlastného výberu. Pečieme 15-20 minút pri 200°C. Prajem dobrú chuť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.