Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Polievka plná zeleniny bez tuku

ingrediencie

3 ks
zemiaky typu C
brokolice
3 strúčiky
cesnak
1 ks
mrkva
zelený hrášok
vločky bielej quinoa
soľ

postup

Varíme bez tuku. Častokrát sa ma maminy pýtajú, čo môžu dávať jesť deťom ak nemôžu konzumovať tuk. Teda dodatočný tuk pri príprave jedla. Presne pre ne som pripravila takúto polievku a samozrejme chutí aj konzumentom bez obmedzení. Naviac je vegánska. A veľmi rýchla. Doplnením vločiek z quinoa dostala aj výživnejšiu nutričnú hodnotu. Snažím sa variť pestro, poznáte možno moje heslo „zažite chute farebne“. Preto aj polievky, ktoré sú takmer každodennou súčasťou a dobrou skrýšou pre všetky druhy zeleniny (mixované), bývajú každý deň inej farby. Niekedy sa farba ťažko popisuje, lebo napríklad taká šošovicová nemá zrovna lákavú farbu, ale deti ju milujú. S farbami sa ponúka možnosť striedania rôznych ingrediencií. Naša Linda nezje hrach ak ho vidí. Ani hrachovú kašu. Tak sa ho snažím skrývať do mixovaných polievok. Vždy jej však poviem čo ktorá polievka obsahuje. Mixovaný jej nevadí, ak je spojený s chuťou brokolice, zemiaka, mrkvy...dnešná polievka dostala ešte orieškový tón naviac a to cez vločky bio bielej quinoa. Veľmi jej chutila. Linde sa vždy páči keď fotím svoje recepty a dnes mi doniesla svoj akrylový obraz. Bol farebný a zelený, ladený jarne ako polievka. Verím, že tiež rozvíjate talenty svojich detí a podporujete ich vitálnosť domácou kuchyňou.

1.

Zemiaky umyjeme a nakrájame na menšie kúsky, dáme variť do vody. Typ C je určený na pyré a kaše, preto sa rýchlejšie uvaria a majú jemnejšiu chuť. Keď zmäknú, pridáme nastrúhanú mrkvu, brokolicu a hrach s quinoa.

2.

Varíme cca 10-15 minút. Stiahneme z ohňa a vymixujeme, alebo vymixujeme len časť a zmiešame spolu. Ja som použila kombinovaný variant pre seba a pre deti mix do hladkej kaše. Dopriala som si navrch sušené klíčky horčice.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sbs.rock
29.6.2018 21:21 | |
+3 -3
Zemiaky typu C???panebozenanebesiach počul si také čosi? som na tomto svete pekných pár desiatok rokov(narodený v minulom tisícročí)vidiečan ako hrom,co vyrastal na zemiakoch(x miliónkrát ich okopaval,ohrnal),slanine,cibuli,bravčovej masti-ale kumple typu "C" boooooze,,,to ktorý kuoň povedal??nejaký sídliskových indián pravda??na kašu či pyré sú zemiaky ružové!!!s ružovou šupkou kua!! žiadne "C"-ečka!!
707NATA
5.7.2018 06:34 | |
+2 -0
;-) To budu zemiaky ktore su po uvareni sypke a mäkke. Tento typ zemiakov sa vari kratko. Niekde bohuzial sa castokrat aj muka kupuje nie podla druhu, zlozenia a hrubky mletia ale; " na pecenie chleba," na babovku," na kolac" alebo ako "tradicna spaldova tmava"atd. zelam krasny den.
orbi
6.7.2018 18:09 | |
+1 -0
Ale veď kľud. To, že si zemiaky "milionkrát" okopával sa ukázalo ako nedostatočné. :-)) Treba ešte čo to doštudovať a bude z Teba ten správny vidiečan na "krumpliach odchovaný. Skôr než napíšeš ďalšiu podobnú múdrosť (na kašu či pyré sú zemiaky ružové!!!) stačí pogúgliť. http://www.sadbovezemiaky.sk/odrody/item/29-odrody-zemiakov-na-sadenie Zdraví Ťa "sídliskový indián" vlastník 8 árovej záhradky.
Zobraz celú diskusiu