Pridať recept

Rýchly obed zo všeličoho. Cestoviny s prvými lístkami zo záhrady

Rýchly obed zo všeličoho. Cestoviny s prvými lístkami zo záhrady
Zdroj: Henrieta_Peskovicova

ingrediencie

1 plátok
vegemäsa
ks
uvarené cestoviny (najlepšie špirálky, či strozzapreti)
ks
uvarená ryža (červená, basmati, čierna divoká ryža)
1 ks
šalotka
hrstí
čerstvo odtrhnutých lístkov rukoly, reďkovky (kým nie je pŕhľavová)
trochu
trsy oregana, saturejky, alebo aj mladých listov špenátu
trochu
paradajky (super sú aj sušené)
1 PL
sezamový olej
trochu
olivový olej

postup

Rýchly a výdatný, dobrý obed je ako požehnanie. Hlavne ak máte záhradu kopať, o dieťa sa starať, navariť, napraté požehliť..veď to poznáte. Tento vznikol naozaj z nedojedkov. Teda keď tvorím recepty na objednávku, niekedy sa mi stane, že mi zostane ryža, kúsky vegetariánskeho „mäsa“. No a tento obed sa pospájal do taniera aj z prvých darov záhrady, pretrhaných listov reďkovky, mladej rukoly, oregana. Takto môžete premiešať rôzne ingrediencie, na báze sacharidov, ktoré si na obed môžete dovoliť, pridáte k nim strukovinu, niečo chrumkavé ako oriešky, jadierka, semienka. V rôznych úpravách – opečené a dochutené, surové, naklíčené. Kombinácie lahodiace nielen jazyku ale i oku, sú vždy prekvapením aj na mojich kurzoch varenia. Pretože je to tak jednoduché a zábavné. Inšpiračné „lunch bowls“ nájdete na instagrame či internete. Plytké taniere nebudete teraz vôbec potrebovať, s týmto supertrendom poličky vašej kuchyne zaplnia misky. Pri kombinácii ingrediencií zároveň myslite na to, že ak máte základ horúci, nie je dobré napríklad na horúci quiche či zemiaky pridať krehké listy šalátu či bylinky ako mäta, bazalka, ktoré horúcimi parami černejú. Tak skúsime na začiatok niečo takéto jednoduché.

1.

Na rozpálenú panvicu dajte olivový olej, najemno nakrájanú šalotku a hneď pridajte na pásiky nakrájané “nemäso“ .). ak nie ste vege ako ja, použiť môžete kúsok hydinových pŕs, tresku, tuniaka.

 
2.

Pridajte cestoviny, premiešajte so sezamovým olejom (pokojne si pridajte aj sezamové semienka). Dajte do prípravnej misy, primiešajte uvarenú ryžu. Na hlbší tanier, alebo misku preložte porciu a navrch poukladajte malé lístky reďkovky, rukoly, natrhané oregano. Nám takéto „rýchlovky“ veľmi chutia, ak nepridáte šalát (ktorý by zvädol), takto pripravené jedlo sa dá preniesť v piknikovom koši na deku do parku, alebo dať deťom na výlet.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grilovaná špargľa
Špargľa už je opäť na pultoch: Poďme si pripomenúť, ako ju správne vybrať, očistiť a uvariť
Mnoho z nás sa už nemohlo dočkať, kedy sa v obchodoch objaví prvá čerstva špargľa. Ak ste ešte nezahrnuli...
Nevylievajte vodu z cestovín
Aj vy ju vylievate? 10 perfektných tipov, ako využiť vodu z cestovín, o týchto ste určite ešte nepočuli
Tušíte, na čo všetko sa dá ešte použiť voda z cestovín? Z týchto tipov budete určite prekvapení!
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...