Pridať recept

Zapekané rezne so špargľou

ingrediencie

4 ks
bravčové stehno (karé)
12 ks
špargľa čerstvá
100 g
šampiňóny
1 ks
menšia cibuľa
200 g
kyslá pochúťková smotana 16
1 ks
vajce
4 plátky
tvrdý syr
ks
mleté čierne korenie
ks
soľ
ks
podravka
ks
rastlinný olej

postup

Chutný nedeľný obed:))

1.

Rezne vyklepeme, posolíme, posypeme mletým čiernym korením a sprudka krátko opečieme na panvici na horúcom oleji z obidvoch strán.

 
2.

Nadrobno pokrájanú cibuľu dosklovita opražíme na výpeku, pridáme očistené a nadrobno pokrájané šampiňóny a podusíme 15 minút. Ak treba pridáme ešte olej.

3.

Do vymastenej zapekacej nádoby rovnomerne rozložíme podusené šampiňóny, na to poukladáme opečené mäso, okoreníme, na každý plátok položíme 3 kusy uvarenej špargle aj s hlavičkou. Do smotany zašľaháme vajíčko, pridáme podľa chuti podravku a prelejeme pripravené mäso.

4.

Prikryjeme alobalom a zapekáme pri teplote 180°C 40 minút alebo podľa potreby. Alobal odstránime, päť minút pred dokončením prikryjeme každý kúsok mäsa plátkom tvrdého syra a dopečieme.

5.

Podávame so zemiakovým pyré a so zeleninou, zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Aj vy obaľujete nedeľné rezne v tradičnom trojobale? Musím sa s vami podeliť o tento perfektný recept, zabudnite
Veľkonočné rezne mojej mamy! Jedna surovina navyše a lepšie rezne ste ešte nejedli! Toto je dôvod, prečo sú jej rezne vždy tak šťavnaté a chutné
Veľkonočné rezne ešte nikdy neboli chutnejšie. Tento výborný spôsob, ako ich vylepšiť, si zamilujete!
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Sezóna špargle sa práve začala a s ňou aj otázka: Je táto zelenina pre nás zdravá? Hoci by po nich nemal...
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Začala sa sezóna špargle, jednej z najžiadanejších jarných druhov zeleniny. Hoci jej cena môže byť...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...