Špargľa so strateným vajcom
4
porcie
2100
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
špargle
1
PL
cukru
1
PL
octu
4
ks
vajec
8
ks
hrianok
ks
soľ
ks
korenie
postup
1.
Šprgľu očistíme, dáme do hrnca, zalejeme vodou a pridáme soľ, cukor, ocot. Keď voda zovrie, necháme variť cca 10min. Potom vyberieme, necháme stiecť a dáme na panvicu opiecť s trochou oleja.
2.
Pripravíme si stratené vajce - do vyššieho hrnca dáme väčšie množstvo vody a 2PL octu. Keď voda začne dobre vrieť, lyžicou si ju rozvírime a vajíčko vlejeme rýchlo do jamky toho víru. Varíme 2min. a vyberieme.
3.
Na tanier si dáme dve hrianky, ktoré si potrieme trochou masla, položíme na ne špargľu (5-6kúskov), môžeme preliať aj nejakým dresingom alebo tatarskou omáčkou a navrch dáme vajíčko, ktoré na jednej strane nakrojíme, aby trochu vtieklo. A dozdobíme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.