Pridať recept

Jahodové chlebíčky z lístkového cesta

28
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
lístkové cesto (rozvaľkané)
500 g
jahody
250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
želatína
1 balíček
puding kokosový
1 ks
1 vanilkový struk-dužina
ks
voda na potretie cesta

postup

Prichádzajúca letná sezóna láka upiecť niečo z jahôd. Chutné sú aj chlebíčky z lístkového cesta plnené jahodami a krémom z kokosového pudingu a šľahačky.

1.

Na plech uložíme papier na pečenie. Rúru predhrejeme na 200 °C. Jahody umyjeme a nakrájame na plátky. Podľa návodu uvaríme sladký puding, ktorý necháme dobre vychladnúť.

 
2.

Hotové rozvaľkané lístkové cesto rozprestrieme a pokrájame na obdĺžniky o rozmeroch cca 12 x 5 cm, ktoré prenesieme na plech s papierom. Popicháme vidličkou, aby sa priveľmi nezodvihlo a potrieme vodou. Pečieme asi 12-15 minút do zlatista. Hotové necháme vychladnúť.

3.

Vyšľaháme vychladenú smotanu a za stáleho šľahania pridávame studený puding a dužinu z vanilkového struka.

4.

Balíček želatíny zmiešame s 1 dl horúcej, nie vriacej vody a miešame do úplného rozpustenia. Potom želatínu pridáme za stáleho miešania metličkou do pudingovo-šľahačkovej zmesi. Hotovým krémom naplníme cukrárske vrecko bez špičky.

5.

Upečené chlebíčky poprekrajujeme napoly, na spodok nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka pudingovo-šľahačkový krém, naň naukladáme jahody, znova nastriekame pudingový krém, opäť jahody a prikryjeme hornou časťou chlebíčka. Vrch posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.
Kto má rád jahody, mal by o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Ten, kto má rád jahody, by mal o tom vedieť! Toto sa stane, keď ich budeme jesť každý deň
Vychutnávate si sezónu jahôd naplno? Tušíte však, čo sa stane, keď ich budeme jesť každý deň?
Nostalgické dobroty z čerstvých jahôd
Pripravte si s nami nostalgické pochúťky: Šľahačkový pohár, jahodová dreň či roláda
Jahodové maškrty, ktoré odolali času a sú stále populárne aj dnes.
Jahody
Super zdravá maškrta: Jahody zlepšujú náladu i koncentráciu
Doprajte si jahody každý deň. Vždy vás odmenia dobrou náladou.
jahodové recepty
15 jahodových receptov, ktoré musíte túto sezónu skúsiť!
Jahody, to je sladký začiatok leta :) Jahodová zmrzlina, dreň, koláče, džem, jahody so šľahačkou majú radi...
Kontaminované jahody boli dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Kontaminované jahody mali byť dodané aj na Slovensko! Zdravotníci odporúčajú dodržiavať tieto opatrenia
Čerstvé jahody pochádzajúce z Maroka mali byť dodané aj na územie Slovenska, konkrétne do zariadenia...