Pridať recept

Cestovinový šalát s jablkami, so syrom a špenátom

Cestovinový šalát s jablkami, so syrom a špenátom
Zdroj: kitchenaid_recepty

ingrediencie

1 kg
cestoviny penne
200 g
baby špenát
5 ks
červené jablko
400 g
syr Niva
10 ks
cibuľka jarná
100 g
mandľové lupienky
1 štipka
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie

Zálievka

6 PL
citrónová šťava na ochutenie
4 PL
extra panenský olivový olej
1 štipka
morská soľ
1 štipka
mleté čierne korenie

postup

Cestoviny patria medzi univerzálne jedlá. Varianty na studeno dokážu príjemne osviežiť. Recept pripravila Lucie Jahelková. Viac receptov nájdete na blog.kitchenaid.cz alebo na kitchenaid.cz.

1.

Uvaríme cestoviny a nasypeme ich do misy.

 
2.

Jarné cibuľky, jablká a nivu nakrájame na kocôčky, pridáme špenát alebo poľníček.

3.

Cestoviny a pripravenú zmes zmiešame, pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti a zalejeme pripravenou zálievkou.

4.

Môžeme podávať samostatne alebo so semienkovým alebo žitným chlebom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať