Pridať recept

Rebarborový koláč s jahodami

8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

330 g
múka hladká
2 PL
práškový cukor
100 g
studené maslo
70 ml
voda ľadová
1 štipka
soli

Náplň:

200 g
rebarbora
300 g
jahody
2 PL
trstinový cukor
2 PL
kukuričný škrob
1 ks
vanilkový cukor

Na potretie:

1 ks
vajíčko
1 PL
mlieko

postup

Rebarbora a jahody sa veľmi dobre dopĺňajú. Jahody osladia kyslú rebarboru a ich spojením vznikne veľmi príjemný, osviežujúci koláčik.

1.

Cesto - múku, cukor, štipku soli a stuhnuté maslo rukami spojíme tak, aby nám vznikla mrvenička. Pridáme ľadovú vodu a zamiesime cesto. Postupujeme rýchlo. Cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.

Rebarborový koláč s jahodami
Rebarborový koláč s jahodami
Zdroj: evauhlik
 
2.

Náplň - rebarboru ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme nakrájané jahody. Posypeme cukrom, a škrobom. Necháme odstáť, občas pomiešame aby sa jahody a rebarbora obalili sladkou šťavou.

Rebarborový koláč s jahodami
Rebarborový koláč s jahodami
Zdroj: evauhlik
3.

Stuhnuté, odležané cesto si rozdelíme. Z 2/3 vyvaľkáme kruh ktorým vystelieme formu. Necháme vyššie okraje. Na cesto rozložíme náplň aj so všetkou šťavou a okraje cesta prehneme smerom dnu.

Rebarborový koláč s jahodami
Rebarborový koláč s jahodami
Zdroj: evauhlik
4.

Cesto ktoré nám ostalo vyvaľkáme, vykrajujeme ľubovoľné tvary a ozdobíme koláč. Potrieme vajíčkom rozmiešaným s lyžicou mlieka.

Rebarborový koláč s jahodami
Rebarborový koláč s jahodami
Zdroj: evauhlik
5.

Pečieme na 180°C asi 40 minút. Hotový koláč môžeme pocukrovať.

Rebarborový koláč s jahodami
Rebarborový koláč s jahodami
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať