Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kysnuté ružičky s čerešňami

25
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohr. múka
1 kocka
droždia
1/2 balíček
prášok do pečiva
2 ČL
cukor
1 ČL
soľ
2 dl
olej
2 ks
žltka
2 dl
mlieko
plnka
200 g
tvaroh jemný
1 balíček
vanilkový cukor
1 ks
kôra citrónová
100 g
práš.cukor
čerešne vykôstkované
1 ks
vajíčko do tvarohu
1 ks
vajíčko na potrebie

postup

recept je na sezónu čerešní, je vhodný na olovrant, alebo len tak pre návštevu

Z vlažného mlieka, trochu cukru, múky a droždia urobíme kvások, ktorý vlejeme do preosiatej múky, zmiešanej so soľou, cukrom, žĺtkami, olejom a práškom do pečiva. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 40-50 min. kysnúť. Z cesta vykrojíme 8 cm kolieska, ktoré nakrojíme na 4 časti. Do prostriedku dáme tvaroh rozrobený s cukrom vajíčkom a vykôstkovanými čerešňami. Potom rozkrojené časti kolieska spojíme, aby vznikla ružička. Na vrh dáme ešte čerešňu a potreme vajíčkom. Pečieme pri 200´C asi 30 min. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.