Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kysnuté ružičky s čerešňami

25
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohr. múka
1 kocka
droždia
1/2 balíček
prášok do pečiva
2 ČL
cukor
1 ČL
soľ
2 dl
olej
2 ks
žltka
2 dl
mlieko
plnka
200 g
tvaroh jemný
1 balíček
vanilkový cukor
1 ks
kôra citrónová
100 g
práš.cukor
čerešne vykôstkované
1 ks
vajíčko do tvarohu
1 ks
vajíčko na potrebie

postup

recept je na sezónu čerešní, je vhodný na olovrant, alebo len tak pre návštevu

Z vlažného mlieka, trochu cukru, múky a droždia urobíme kvások, ktorý vlejeme do preosiatej múky, zmiešanej so soľou, cukrom, žĺtkami, olejom a práškom do pečiva. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 40-50 min. kysnúť. Z cesta vykrojíme 8 cm kolieska, ktoré nakrojíme na 4 časti. Do prostriedku dáme tvaroh rozrobený s cukrom vajíčkom a vykôstkovanými čerešňami. Potom rozkrojené časti kolieska spojíme, aby vznikla ružička. Na vrh dáme ešte čerešňu a potreme vajíčkom. Pečieme pri 200´C asi 30 min. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Základný kurací
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež...
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...