Pridať recept

Domáci čerešňový džem

ingrediencie

700 g
čerešne
1 balíček
želírovací ovocný cukor Dr.Oetker
1 ks
citrón

postup

Prichádza obdobie čerešní, tak prečo si z nich neurobiť domáci džem s kúskami ovocia v zdravšej verzii s ovocným cukrom.

1.

Čerešne zbavíme stopiek, umyjeme a odkôstkujeme. Pripravené ovocie rozdelíme. Väščiu časť zomelieme alebo rozmixujeme v hrnci pomocou tyčového mixéra, zvyšok celého ovocia odložíme bokom.

 
2.

Do hrnca dáme rozmixované ovocie. Pridáme 1 balenie ovocného želírovacieho cukru Dr. Oetker, šťavu z citróna a privedieme do varu. Za stáleho miešania podľa návodu povaríme 3 minúty. Nakoniec pridáme celé čerešne a za stáleho miešania necháme prevariť ešte 1 minútu.

3.

Odstavíme z ohňa a ihneď plníme do čistých pohárov. Uzatvoríme viečkami a postavíme hore dnom na cca 5 minút. Potom poháre prevrátime naspäť a necháme zabalené v deke cez noc vychladnúť. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Čerešne
Sladké čerešne: Poradíme, ako ich odkôstkovať, uskladniť a premeniť na trvanlivé pochúťky
Sezóna čerešní netrvá dlho. Napriek tomu máme toto ovocie veľmi radi a chceli by sme ho uchovať aj...