Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čerešňový koláč s posýpkou

ingrediencie

200 g
hladká múka
60 g
práškový cukor
1 ČL
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vajce
80 g
maslo

NÁPLŇ:

4 hrste
odkôstkované čerešne
1 PL
kryštálový cukor
1 dl
voda
1 PL
Zlatý klas

POSÝPKA:

1 PL
hrubá múka
1 PL
kryštálový cukor
maslo
lupienky madlí

postup

Čerstvý koláč, ktorý osvieži.

1.

Zo surovín spracujeme cesto a necháme pol hodiny chladiť. Nízku okrúhlu formu vytrieme maslom a posypeme múkou. Cesto vyváľame na veľkosť dna formy plus jej bokov. Preložíme do formy.

2.

Pripravíme si čerešňovú náplň. Odkôstkované čerešne dáme do hrnca, pridáme cukor, vodu a necháme 10 minút variť, nakoniec pridáme zlatý klas, poriadne premiešame a ešte krátko povaríme. Náplň vychladíme a premiestnime na cesto. Na vrch dáme posýpku.

3.

Pečieme 25 minút pri teplote 180°C. Za tepla môžme podávať so zmrzlinou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.