Pridať recept

Čerešňový koláč s posýpkou

ingrediencie

200 g
hladká múka
60 g
práškový cukor
1 ČL
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vajce
80 g
maslo

NÁPLŇ:

4 hrste
odkôstkované čerešne
1 PL
kryštálový cukor
1 dl
voda
1 PL
Zlatý klas

POSÝPKA:

1 PL
hrubá múka
1 PL
kryštálový cukor
ks
maslo
ks
lupienky madlí

postup

Čerstvý koláč, ktorý osvieži.

1.

Zo surovín spracujeme cesto a necháme pol hodiny chladiť. Nízku okrúhlu formu vytrieme maslom a posypeme múkou. Cesto vyváľame na veľkosť dna formy plus jej bokov. Preložíme do formy.

 
2.

Pripravíme si čerešňovú náplň. Odkôstkované čerešne dáme do hrnca, pridáme cukor, vodu a necháme 10 minút variť, nakoniec pridáme zlatý klas, poriadne premiešame a ešte krátko povaríme. Náplň vychladíme a premiestnime na cesto. Na vrch dáme posýpku.

3.

Pečieme 25 minút pri teplote 180°C. Za tepla môžme podávať so zmrzlinou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať