Pridať recept

Štrúdľa s čerešňami

16
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 balíčky
lístkové cesto hotové-rolka
4 ks
jablká červené veľké
20 dkg
čerešne
ks
škorica mletá
1 ks
vanilkový struk
ks
citrónová šťava
ks
mak mletý
ks
práškový cukor na posypanie

postup

Keď dozrejú sladké čerešne, čerešňová štrúdľa z lístkového cesta nesmie na našom stole chýbať. Samozrejme pridáme aj jablká, ale čerešne dajú štrúdli originálnu osviežujúcu chuť.

1.

Umyté čerešne odkôstkujeme a rozdelíme na polovičky, jablká ošúpeme a nastrúhame, ochutíme dužinou z vanilkového struku, škoricou a pokvapkáme citrónovou šťavou.

 
2.

Lístkové cesto rozprestrieme s papierom na pečenie na plech. Na cesto do stredu po dĺžke navrstvíme jablká, posypeme trochou zomletého maku, naukladáme polovičky sladkých čerešní, znova navrstvíme jablká. Nesladíme. Cesto zvinieme, konce založíme a štrúdľu popicháme špajdľou a potrieme rozšľahaným vajcom.

3.

Dáme piecť do predhriatej rúry na 220 °C na 8-10 minút. Potom teplotu stiahneme na 175 °C a do zlatista dopečieme. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať