Pridať recept

Kysnutý čerešňový koláč s posýpkou

Kysnutý čerešňový koláč s posýpkou
Zdroj: BlazenaSadovska

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
30 g
čerstvé droždie
2 PL
kryštálový cukor
240 ml
mlieko
1 ks
vajce
80 ml
rastlinný olej
ks
soľ
ks
čerešne

Posýpka:

70 g
maslo
70 g
kryštálový cukor
100 g
hrubej múky

postup

Výborný ovocný koláčik:))

1.

Cesto: z časti vlažného mlieka, trochu cukru a droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme zvyšný cukor, vajce, oleja, štipky soli, vlažného mlieka a vykysnutého kvásku vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť, cca 60 minút.

 
2.

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a preložíme na vymastený plech, rozmer 30x40 cm. Čerešne umyjeme vykôstkujeme a husto naukladáme na cesto a posypeme posýpkou.

3.

Posýpka: múku, cukor a maslo spolu rukou zmiešame, aby sme dostali sypkú zmes.

4.

Pečieme asi 30 minút pri teplote 180°C alebo podľa potreby. Po upečení posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Po vychladnutí pokrájame. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať