Pridať recept

Jahodový lekvár bez konzervantov, FOTORECEPT

Fotorecept:Jahodový lekvár bez konzervantov.
Zdroj: anka813

ingrediencie

1 kg
jahody
400 g
kryštálový cukor
ks
trocha kyseliny citronovej

postup

Kto má rád sviežejší lekvár,mäže znížiť cukor na 300 g.

1.

Jahody očistíme od stopiek,umyjeme a dáme do väčšieho hrnca.Jahody môžeme troška popučiť s pučidlom na zemiaky, pridáme kyselinu citrónovú, ktorá zároveň slúži ako konzervant ,zasýpeme cukrom a rozvaríme.

Fotorecept:Jahodový lekvár bez konzervantov.
Fotorecept:Jahodový lekvár bez konzervantov.
Zdroj: anka813
 
2.

Potom po čiastkach varíme zvlášť v menších hrncoch.

Fotorecept:Jahodový lekvár bez konzervantov.
Fotorecept:Jahodový lekvár bez konzervantov.
Zdroj: anka813
3.

Pri tomto varení treba dať pozor,je náročnejšie na prácu,leno treba neustále miešať,aby sa voda odparila.Na začiatku je lekvár číro červený,no po pár minutách začne tmavnuť a miešame až kým sa na spodu tvorí za varechou chodník.Vtedysa začnú tvoriť bublinky na spodu a lekvár je uvarený.Vlejeme do čistých pripravených pohárov a ešte teplý zavičkujeme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Varenie domáceho jahodového džemu patrí v mnohých rodinách ku každoročným tradíciám, iní zase majú...
Letná škola zavárania: Jahody
Zavárame jahody: Tradičný džem, kompót a sirup plus tipy na ich uskladnenie
Tak ako v minulosti, zaváranie opäť naberá na popularite. I keď v obchodoch kúpite rôzne druhy džemov,...