Pridať recept

Jahodová torta so želé

ingrediencie

3 ks
vajcia
5 PL
jemný kryštálový cukor
5 PL
polohrubá múka
2 PL
voda
1 PL
rastlinný olej
2 PL
holandské kakao
1 KL
prášok do pečiva

Plnka:

250 ml
smotana na šľahanie (33 %)
1 balíček
smeta-fix
250 g
jemný tvaroh bez hrudiek
1 balíček
Želatína a stužovač 2 v 1 Jahoda
ks
práškový cukor
ks
jahody čerstvé

Zdobenie:

1 ks
smotana na šľahanie (33 %)
1 balíček
Smeta-fix Dr.Oetker
1 balíček
Ćervené tortové želé
ks
jahody čerstvé

Na potretie korpusu:

ks
jahodový lekvár

postup

Výborná, rýchla, osviežujúca tortička:))

1.

Korpus: v nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach cukor, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu, olej a preosiate kakao. Upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme, priemer 24 cm. Teplota 180°C 25 minút. Údaje sú orientačné. Vyskúšame špáradlom. Po krátkom vychladnutí vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

 
2.

Smotanu vyšľaháme so smeta-fixom a trochou práškového cukru, pridáme tvaroh a premiešame. Želatínu a stužovač 2 v 1 zmiešame s 3 lyžicami kryštálového cukru a vymiešame v 100 ml vody, ktorú sme nechali zovrieť, odstavíme a miešame do úplného rozpustenia. Na výrobku je návod, dostať kúpiť v Tescu. Podľa chuti pridáme ešte práškový cukor a umyté, pokrájané čerstvé jahody.

3.

Korpus vložíme naspäť do formy, ktorú sme vyložili potravinárskou fóliou, potrieme jahodovým lekvárom, nanesieme plnku a dáme stuhnúť do chladničky.

4.

Smotanu vyšľaháme so smeta-fixom a lyžičkou práškového cukru. (Stačí aj polovica šľahačky.) Potrieme boky torty. Povrch ozdobíme jahodami a polejeme uvareným, mierne vychladeným červeným tortovým želé, ktoré pripravíme podľa návodu na obale. Odložíme do chladničky, pokrájame a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Jahodová torta so želé
Jahodová torta so želé
Zdroj: BlazenaSadovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať