Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tiramisu

ingrediencie

20 ks
guľaté piškóty
70 ks
Podlhovaté piškóty
2 PL
mletá zrnková káva
500 g
Mascarpone
200 ml
smotana na šľahanie
2 ks
vajíčka
3 PL
kakao
2 PL
Cappucino rum / tuzemák
4 PL
práškový cukor

postup

Italské tiramisu , ktoré zachutí každému.

1.

Ako prvé si uvaríme káva , ktorú zmiešame s tuzemákom alebo rumom. Podlhovasté piškóty budeme postupne máčať v kávovej zmesi aby neboli tvrdé ale ani veĺmi namoknuté a budeme ich ukladať do okruhlej tortovej formy.

2.

Ďalej si vymiešame krém. Najprv si vyšľaháme žĺtka s cukrom . Postupne pridáme mascarpone a neustále šľaháme do hustej peny. Ak už máme hustý krém, v osobitnej miske vyšľaháme bielka do hustej peny . No a potom jemne ručne zmiešame bielka s mascarpone krémom.

3.

Na piškoty dáme 1/3 krému. Potom postupuje ešte dva krát to isté. Na posledné množztvo krémudáme vyšľahanú šľahačku.

4.

Na šľahačku dáme namáčané guľaté piškoty a posýpeme kakaom . Dobrú chuť.😊

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...