Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tiramisu

ingrediencie

20 ks
guľaté piškóty
70 ks
Podlhovaté piškóty
2 PL
mletá zrnková káva
500 g
Mascarpone
200 ml
smotana na šľahanie
2 ks
vajíčka
3 PL
kakao
2 PL
Cappucino rum / tuzemák
4 PL
práškový cukor

postup

Italské tiramisu , ktoré zachutí každému.

1.

Ako prvé si uvaríme káva , ktorú zmiešame s tuzemákom alebo rumom. Podlhovasté piškóty budeme postupne máčať v kávovej zmesi aby neboli tvrdé ale ani veĺmi namoknuté a budeme ich ukladať do okruhlej tortovej formy.

2.

Ďalej si vymiešame krém. Najprv si vyšľaháme žĺtka s cukrom . Postupne pridáme mascarpone a neustále šľaháme do hustej peny. Ak už máme hustý krém, v osobitnej miske vyšľaháme bielka do hustej peny . No a potom jemne ručne zmiešame bielka s mascarpone krémom.

3.

Na piškoty dáme 1/3 krému. Potom postupuje ešte dva krát to isté. Na posledné množztvo krémudáme vyšľahanú šľahačku.

4.

Na šľahačku dáme namáčané guľaté piškoty a posýpeme kakaom . Dobrú chuť.😊

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?