Korbáčový závin
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
múka polohrubá
350
ml
mlieko
40
g
droždie
3
ks
zltky
2
PL
Cukor kryštál
3
PL
Hera
1
štipka
soľ
Do pol. cesta
3
PL
kakao holandské
Biele cesto
1
hrsť
hrozienka
1
ks
vanilka
1
štipka
roztopené maslo
Kakaové cesto
1
hrsť
mleté orechy
1
ks
škoricový cukor
1
štipka
roztopené maslo
postup
Na raňajky ku káve alebo čaju :)
1.
Najskôr si z kryštálového cukru, trochy teplého mlieka a droždia pripravíme kvások. Do múky si pridáme soľ, 3 PL Hery, 3 žĺtka, kvások a toľko teplého mlieka, aby sa nám vytvorilo pevnejšie cesto. Necháme ho nakysnúť.
2.
Cesto si rozdelíme na dve rovnaké polovice a do jednej z nich pridáme 2-3 PL kakaa, môžme si pridať trochu mlieka, aby sa nám lepšie s cestom pracovalo. Opäť necháme podkysnúť.
3.
Biele cesto rozvaľkáme na tenko a posypeme hrozienkami, vanilkou a polejeme trochou roztopeného masla a zvinieme do rolády. Tmavé cesto rozvaľkáme na tenko a posypeme mletými orechami, škoricou a roztopeným maslom a takisto zvinieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
N.ada
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.