Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Mrveničkové pľundrové cesto

20
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 g
čerstvé droždie
10 g
maslo
2,5 dl
teplé mlieko
50 g
kryštálový cukor
1 ČL
soľ
400 g
polohrubá múka
1 ks
vajce na potretie

Mrvenička:

100 g
maslo
120 g
polohrubá múka
120 g
kryštálový cukor

postup

1.

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, buď poriadne rukou, alebo keď máme pomocníka, tak v ňom. Cesto potom necháme vykysnúť.

2.

Medzitým, ako nám cesto kysne, pripravíme si mrveničku rukou.

3.

Po vykysnutí cesto vyložíme na pracovnú dosku a prehnetieme. Zakryjeme utierkou a 5 min necháme podkysnúť.

4.

Cesto prevaľkáme na 2 cm a na polovicu cesta rozložíme trocha mrveničky. Preložíme napoly.

5.

Zľahka cesto prevaľkáme, zasa rozložíme trocha mrveničky na polovicu a zasa preložíme.

6.

Zasa zľahka prevaľkáme a na polovicu rozložíme zbytok mrveničky, preložíme.

7.

Rozvaľkáme a nakrájame na kocky. Okrajové rožky zatlačíme do stredu a ozdobíme sušeným ovocím.

9.

Uložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.