Pridať recept

Domáci marhuľový lekvár

3
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
marhule
0,35 kg
kryštálový cukor

postup

Najlepšie nám chutí ten domáci. Napr. na celozrnnom chlebíku.

1.

Marhule umyjeme, odkôstkujeme a pokrájame na drobné kúsky. Naložíme do hrnca, zasypeme cukrom a zľahka premiešame. Necháme v chlade odstáť do druhého dňa, aby cukor prenikol do ovocia.

 
2.

Lekvár varíme po dávkach. Za stáleho miešania varíme zmes dovtedy, kým sa ovocie nerozvarí, nestratí sa pena a lekvár nezhustne, každú dávku cca 15 minút. Ak sa na dne hrnca nezlieva, je hotový.

3.

Horúci lekvár plníme do čistých pohárov. Uzatvoríme viečkami, prevrátime hore dnom na cca 5 minút, potom otočíme viečkami hore a uložíme do deky až do vychladnutia, najlepšie na noc. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Marhule
Marhule: Vyskúšajte neodolateľné letné koláče, marhuľovú omáčku a nezabudnite na sladké zaváraniny
Leto sa nám spája s vôňou a chuťou čerstvého ovocia. Na trhoviskách sa medzi prvými objavia marhule, ktoré...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.