Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsiami

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
špagety
500 g
čerstvé mäsité paradajky
3 strúčiky
cesnak
1 ks
menšia cibuľa
pár lístkov čerstvých byliniek ako bazalka, petržlen alebo oregano
4 PL
Olivový olej Ocho Intenso
1 dl
biele suché víno (nemusí byť)
2 ks
väčšie kuracie prsia s kožou
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.

Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Paradajky zbavíme jadierok a tiež nakrájame na drobno. Čerstvé bylinky nasekáme.

2.

Vo väčšej panvici rozohrejeme 2 PL olivového oleja, pridáme cibuľu a restujeme skoro do zlatista.

3.

Potom pridáme paradajky, cesnak a nasekané bylinky. Chvíľu restujeme, pridáme víno, ktoré necháme odpariť a za občasného miešania varíme omáčku na miernom ohni približne 10 -15 minút. 

4.

Na záver omáčku dochutíme soľou a čiernym korením.

5.

Kuracie prsia osolíme, okoreníme a kožou dolu opečieme na druhej panvici na rozohriatom olivovom oleji z každej strany. Potom ich ešte cca 10 - 12 minút dopečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.

6.

Špagety uvaríme podľa návodu a odložíme si  trochu vody, v ktorej sa varili.

7.

Uvarené špagety pridáme do panvice s omáčkou a zľahka premiešame. Môžeme ešte pridať  niekoľko lyžíc vody, v ktorej sa varili špagety.

8.

Takto pripravené špagety s čerstvou paradajkovou omáčkou podávame so šťavnatými kuracím prsiami.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať