Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zubáč s opekanými zemiakmi

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
filet zubáč s kožou
hrsť čerstvého tymianu
soľ
mleté čierne korenie
1 strúčik
cesnak
700 g
nové zemiaky
3 PL
olivový olej Ocho Classico
1/2 ks
citrón

postup

1.

Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí.

2.

Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme a pridáme lístky tymianu. Necháme aspoň 30 minút marinovať.

3.

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich variť do osolenej vody a varíme skoro do mäkka.

4.

Zemiaky potom scedíme a ešte opečieme na panvici s trochou olivového oleja do chrumkava.

5.

Na druhej panvici pomaly rozohrejeme olej, filety osušíme a zbavíme byliniek (inak by tymian zhnedol) a dáme opekať kožou nadol spolu so strúčikom cesnaku. Po pár minútach, keď je koža opečená, rybu otočíme a krátko dopečieme.

6.

Rybu podávame so zemiakmi a zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Varené vajíčka
Video: Ako vyzerá vajce v 3. až 10. minúte varu?
Video: Ako vyzerá vajce v 3. až 10. minúte varu?
Ako bude vyzerať vaše vajíčko po 3, 4 až 10 minútach varenia v slanej vode? Odpoveď nájdete vo videu: