Pridať recept

Francúzsky krémeš

15
porcií
1260
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
lístkového cesta

Plnka 1

2 ks
pudingový prášok Zlatý klas Dr Oetker
1 liter
mlieka
5 PL
Kryštálový cukor (podľa vlastnej chuti)
ks
vanilková aróma
2 ks
žltka

Plnka 2

1 liter
Creme Patisserie rastlinná šľahačka na šľahanie

Poleva

1 ks
čokoláda na varenie

postup

Výborný francúzky krémeš

1.

Ako prvé si lístkové cesto rozdelíme na polovicu, vyvaľkáme dáme na plech vystlaným papierom na pečenie, popicháme vidličkou, aby sa nám nerobili bublinky. A obe samostatné dáme piecť na cca 10 minút na 180 C. Záleží od rúry, treba sledovať.

 
2.

Cestá si necháme vychladnúť a urobíme si plnku 1. Podľa návodu si uvaríme hustý puding Zlatý klas , do ktorého pridáme dve žĺtka, aby bol viac hustejší a mal peknú farbu. Keď máme krém môžeme ho natrieť na celú plochu jednej časti lístkového cesta. Krém necháme poriadne vychladnúť.

3.

Zatiaľ si vyšľaháme rastlinnú šľahačku Creme Patisserie, ktorá je tuhá a drží svoj tvar. Po vychladnutí krému môžeme natrieť šľahačku. Dáme do chladničky.

4.

Roztopíme si čokoládu na varenie nad parou. Druhý plát lístkového cesta potrieme čokoládou a necháme stuhnúť. Keď je čokoláda stiahnutá, ostrým nožom namočeným v horúcej vode pokrájame lístkové cesto na štvorčeky. Čokoládové štvorčeky poukladáme na šľahačku a necháme všetko v chladničke poriadne stuhnúť. Po stuhnutí krájame podľa kociek a môžeme servírovať.

Francúzsky krémeš
Francúzsky krémeš
Zdroj: misa464
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať