Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Salajkové pardubické perníčky

ingrediencie

sirup
500 g
kryštálový cukor
250 ml
voda
1 ČL
sóda bikarbóna
cesto
1,1 kg
hladká múka
1 ks
Salajka - jelenia soľ Liana
1 ks
kypriaci prášok do perníka
1 ČL
mletá škorica
200 g
roztopený med
50 g
džem
2 ks
vajíčka
vychladnutý pripravený sirup
plnka
zomleté upečené zvyšky zo 6. a 7. cesta
150 g
zomleté orechy
1,5 dl
vriaca voda
300 ml
džem

postup

1.

Suroviny na sirup zmiešame dokopy a necháme 5-7 minút mierne vrieť.

2.

Suroviny na cesto spolu zmiesime a zabalíme do potravinovej fólie do druhého dňa. Cesto rozdelíme na 7 častí a každú časť rozvaľkáme na 3mm hrúbku. Povykrajujeme a pečieme na papieri na pečenie pri teplote 200st 3-5 minút. Zvyšky po vykrojení zo šiesteho a siedmeho cesta upečieme na plechu a vychladnuté pomelieme na plnku.

3.

Vriacou vodou (cca 1,5 dcl) zaparíme zomleté orechy. Pridáme 350 ml džemu a nakoniec podľa hustoty môžeme pridať rum alebo vodu. Plnkou zlepujeme 2 perníky a polejeme čokoládou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...