Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Salajkové pardubické perníčky

ingrediencie

sirup
500 g
kryštálový cukor
250 ml
voda
1 ČL
sóda bikarbóna
cesto
1,1 kg
hladká múka
1 ks
Salajka - jelenia soľ Liana
1 ks
kypriaci prášok do perníka
1 ČL
mletá škorica
200 g
roztopený med
50 g
džem
2 ks
vajíčka
vychladnutý pripravený sirup
plnka
zomleté upečené zvyšky zo 6. a 7. cesta
150 g
zomleté orechy
1,5 dl
vriaca voda
300 ml
džem

postup

1.

Suroviny na sirup zmiešame dokopy a necháme 5-7 minút mierne vrieť.

2.

Suroviny na cesto spolu zmiesime a zabalíme do potravinovej fólie do druhého dňa. Cesto rozdelíme na 7 častí a každú časť rozvaľkáme na 3mm hrúbku. Povykrajujeme a pečieme na papieri na pečenie pri teplote 200st 3-5 minút. Zvyšky po vykrojení zo šiesteho a siedmeho cesta upečieme na plechu a vychladnuté pomelieme na plnku.

3.

Vriacou vodou (cca 1,5 dcl) zaparíme zomleté orechy. Pridáme 350 ml džemu a nakoniec podľa hustoty môžeme pridať rum alebo vodu. Plnkou zlepujeme 2 perníky a polejeme čokoládou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Mrkva
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
V hlavnej úlohe (ne)obyčajná mrkva - od nátierky až po koláč
Mrkva je naša! Je lokálna, zdravá, dobre skladovateľná a teda dostupná takmer celoročne.
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.