Pridať recept

Džem z josty

1
porcia
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
josta
1 kg
cukor kryštálový
1 ks
Gelfix 1:1

postup

Dostala som jostu zo záhradky od suseda.

1.

Jostu očistíme, umyjeme. Dáme do väčšieho hrnca, povaríme, kým sa ovocie trocha nerozvarí. Mám rada, keď sú v džeme aj kúsky ovocia. Varila som cca5 min s polovicou cukru. 

Džem z josty
Džem z josty
Zdroj: vlastina1952
 
2.

Prípravok na želírovanie rozmiešame v ostatnom cukre a pridáme do hrnca, Varíme ešte 5 min. a džem plný ovocia je hotový. Nalejeme ho do umytých a vysušených pohárikov a zatvoríme viečkami.

3.

Džem je vhodný na priamu konzumáciu, ale aj do tort a koláčikov, je pikantný, kyselkavý.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Jostaberry and Black Currant
Josta
Josta je kríženec čiernych ríbezlí a egrešu. Nesie znaky oboch„rodičov“. Po ríbezli " zdedila" vetvy bez...