Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čučoriedkový rôsol s agarom

3
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
čučoriedky
ks
ovocný cukor
1/2 ČL
agar
ks
citrónová šťava
ks
soľ

postup

Prichádza sezóna čučoriedok, tak prečo si neurobiť zdravý čučoriedkový rôsol na zimu.

1.

Čučoriedky preberieme, umyjeme, dáme do hrnca so štipkou soli a povaríme cca 10 minút, aby sa uvoľnil cukor z ovocia. Potom prepasírujeme.

2.

Šťavu dáme do hrnca, pridáme na dosladenie ovocný cukor podľa chuti, citrónovú šťavu a znovu povaríme cca 10 minút.

3.

Nakoniec do 2 dl vody za stáleho miešania pripravíme podľa návodu agar (morské riasy) a necháme prevrieť.

4.

Teplý agar pridáme k čučoriedkovej šťave, za stáleho miešania krátko povaríme a šťavu zahustíme na rôsol.

5.

Horúci rôsol naplníme do čistých zaváracích pohárov, dobre uzatvoríme, prevrátime hore dnom na 5 minút, potom otočíme viečkami nahor a odložíme do rána do deky. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.