Pridať recept

Rizoto s ružičkovým kelom a šampiňónmi

Jesenné rizoto s ružičkovým kelom a šampiňónmi
Zdroj: parsons
2
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
extra panenský olivový olej
1 ks
väčšia cibuľa
2 hrste
ryža arborio
10 ks
šampińóny
1 ks
žltá paprika
3/4 liter
zeleninový bujón
50 g
strúhaný parmezán
2 PL
maslo
1 hrsť
petržlenová vňať
ks
soľ, mleté čierne korenie

postup

To čo sezóna dala som nahádzal do rizotka a v vznikla táto skvelá, rýchla a lacná dobrota.

1.

Z hlavičiek ružičkového kelu odrežeme spodné časti a o olúpeme vrchné lístky.

 
2.

Cibuľu nasekáme na drobno.

3.

Papriku očistíme a nakrájame na malé kocky.

4.

Huby umyjeme a nakrájame na tenké plátky.

5.

Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a nastrúhame parmezán.

6.

V hrnci dáme zohrievať vodu, v ktorej rozpustíme kocku bujónu.

7.

Keď máme všetko nachystané (nasekané a nakrájané) môžeme v rajnici rozpáliť olivový olej.

8.

Pridáme cibuľku a restujeme do sklovita. Potom pridáme ryžu a minútku restujeme. Následne zalejeme vínom a necháme odbublať.

9.

Pridáme zeleninu, huby, osolíme a okoreníme a zalejeme prvou naberačkou vývaru. Premiešame.

10.

Keď ryža nasaje všetok vývar, opäť prilejeme vývar a premiešame. Takto pokračujeme až kým ryža nezmäkne – zhruba 20 minút.

11.

Nakoniec odstavíme z plameňa a primiešame maslo, parmezán a vňať.

12.

A keď už máme otvorené vínko, bol by hriech nenaliať si za pohárik k tejto jesennej delikatese.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.