Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Hokkaido halušky s bryndzovou omáčkou

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 šálka
pyré z tekvice hokkaido
1 šálka
polohrubá múka
1 ks
vajce
1 štipka
soľ

Omáčka:

150 g
bryndza
100 ml
kyslá smotana

postup

Halušky z tekvice Hokkaido sú netradičné ale zato veľmi chutné. Majú sladkastú chuť a bryndzová omáčka sa k nim perfektne hodí. Ale výborné sú aj ako príloha k mäsu.

1.

Tekvicu prekrojíme, vydlabeme a nakrájame. Hokaiddo sa nešúpe, stačí ju dobre umyť a prípadné oderky odrezať. Po uvarení je šupka úplne mäkká. Tekvicu dáme do hrnca, podlejeme trochou vody, osolíme a dusíme asi 10-15 minút. Necháme vychladnúť, vodu nevylievame. Tekvicu rozmixujeme aj s vodou v ktorej sa varila.

2.

K rozmixovanej tekvici pridáme polohrubú múku, vajíčko, soľ a zamiešame.

3.

Postupne pridáme toľko vody aby vzniklo polotuhé haluškové cesto. Halušky uvaríme vo vriacej osolenej vode pomocou haluškovača.

4.

Omáčka: Kyslú smotanu dáme na panvicu a prehrejeme. Odstavíme z ohňa a pridáme bryndzu, už nevaríme len miešame pokiaľ sa bryndza nerozpustí. Omáčku nie je potrebné dochucovať aby sme neprebili špecifickú chuť bryndze. Do hotovej omáčky pridáme halušky a premiešame.

5.

Vrch posypeme opraženou slaninkou a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.