Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mandľovo-čučoriedkové mlieko s vanilkou

ingrediencie

200 g
mandle
500 ml
voda
1 hrsť
čučoriedky
1 ks
vanilkový lusk

postup

Recept pripravila Michaela Šupáková z blogu „Cookingwithsusa“ viac receptov nájdete na blog.kitchenaid.cz

1.

Mandle vsypte do väčšej misky, zalejte ich vodou a nechajte ich najlepšie cez noc odstáť.

2.

Druhý deň mandle presuňte spoločne s vodou do mixéra alebo food processoru a všetko poriadne rozmixujte.

3.

Vzniknutú zmes preceďte cez gázu alebo sitko - získate tak čisté mandľové mlieko.

4.

Drť, ktorá vám zostala po mixovaní nevyhadzujte, ale môžete ju použiť napríklad pri pečení do cesta.

5.

Tekutinu vráťte do mixéra, pridajte hrsť čučoriedok, vanilkovú dreň z lusku a znovu všetko rozmixujte.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.