FOTORECEPT: Svieža letná torta
ingrediencie
postup
Tortička s ovocím a tvarohovou plnkou.
Bielky si oddelíme od žĺtka.Bielky vyšľaháme do tuha a po častiach pridávame cukor a šľaháme ešte aspoň 3-4 minútky, aby sneh bol tuhý.
Potom na šľahači stiahneme stupeň rýchlosti na najnižší stupeň a zašľaháme žĺtky.
Keď sú žĺtky dobre zašľahané, preosejeme múku s kypriacim práškom,kakaom a metličkou ju zľahka zamiešame.
Cesto vylejeme na pripravenú tortovú formu, vystlanú papierom na pečenie. Rozotrieme rovnomerne na celý plech a dám upiecť. Rúru si vyhrejeme na 200°C a pri tejto teplote pečiem 5 min a potom teplotu stiahneme na 1á0 °C a pečieme ešte 20 min. Po dobu 20 min. rúru netreba otvárať.
Po upečení korpus necháme ešte vo vypnutej rúre s pootvorenmi dvierkami a necháme na plechu vychladnúť.
Po vybratí z plechu stiahneme papier a korpus prekrojíme na polovicu.
Plnku si pripravíme tak,že si tvaroh vyložíme do misky,pridáme pr. cukor a zamiešame.
Želatínu si pripravíme podľa návodu,/stužovač/.2 dl šľahačky vyšľaháme ,tak na polovicu,pridáme tvaroh a vyšľaháme do tuhá.Do vyšľahaného pridáme rozpustenú želátinu,zašľaháme.
Časť plnky nanesieme na korpus,poukladáme maliny,zakryjeme trochou plnky
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.