Pridať recept

Obrátený hruškový koláč

10
porcií
31
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
200 g
práškového cukru
1 ČL
mletého zázvoru
2 PL
kakaa
100 ml
mlieka
100 ml
oleja
200 g
múka hladká
1 ks
prášok do pečiva Dr.Oetker

Plnka

1 kg
očistených hrušiek
2 PL
masla
6 PL
hnedého cukru
1 ks
škoricový cukor

postup

1.

Papier na pečenie vymastíme maslom, vysypeme hnedým cukrom a navrch dáme hrušky.

 
2.

Z bielkov vyšlaháme sneh. Žĺtka vymiešame s cukrami, mliekom, olejom. Pridáme múku, pdp, kakao, zázvor. Nakoniec jemne pridáme sneh. Vylejeme na hrušky a pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút.

3.

Po upečení preklopíme na druhý plech.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať