Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Obrátený jablčník s makom

40
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajec
30 dkg
kryštál. cukru
30 ml
oleja
30 ml
vlažnej vody
30 dkg
polohrubej múky
1 ks
prášku do pečiva
1 kg
jabĺk
1 balíček
vanilkového cukru do jabĺk
12 dkg
celého maku
6 PL
cukru do maku
čokoládová poleva

postup

Šťavnatý a vďaka celému maku jemne chrumkavý koláčik.

Jablká ošúpeme, nastrúhame a asi 15 minút podusíme s 10 dkg cukru do mäkka, následne necháme vychladnúť. Žĺtka vymiešame do peny s kryštál. cukrom, do ušľahaného pridáme vodu, olej, múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Na plech vystlaný papierom rovnomerne rozložíme udusené jablká. Polovicu cesta vylejeme na jablká a do zvyšného pridáme mak a následne vylejeme na žlté cesto. Pečieme približne 30 min. pri teplote 170 st. Vychladnutý koláčik preklopíme na druhý plech, vrch polejeme čokoládovou polevou, do ktorej okrem cery dávam kúsok masla, aby nebola čoko poleva tvrdá. Po vychladnutý môžeme servírovať. Koláčik krájam na kocky a ozdobujem kúskami jablka. Mňam

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.