Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkové pité

24
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka
200 g
tuk na pečenie Palmarín
1 ks
vajce
100 g
cukor
1 ks
prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
mlieko
1 kg
strúhané jablká
2 ks
škoricovýcukor

postup

Najobľúbenejší jablkový koláč.

1.

Z muky, vajca, cukru, tuku, prášku do pečiva a vanilkového cukru a mlieka vypracujeme cesto, necháme ho pol hodiny v chlade.

2.

Strúhané jablká zmiešame so škoricovým cukrom. Môžeme pridať aj hrozienka.

3.

Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme na veľkosť plechu. Prenesieme ho na plech. Navrstvíme jablkovú plnku.

4.

Druhú časť cesta tiež rozvaľkáme a prenesieme na plech. Prikryjeme jablkovú plnku. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry na 80 st.a pečieme cca 35 minút.

5.

Koláčik posypeme práškovým cukrom a pokrájame. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sad-corp
26.9.2018 18:17 | |
+24 -0
Piecť by sa to malo na 180 stupňov, na 80 stupňov by bolo len na vysušenie cesta a jablká by ostali surové. ;)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Eggnog with
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Video: Pripravte si ten najlepší domáci vaječný likér
Kupujete vaječný likér v obchode? Prečo? Veď ten domáci máte hotový raz-dva.
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.