Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkové pité

24
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hladká múka
200 g
tuk na pečenie Palmarín
1 ks
vajce
100 g
cukor
1 ks
prášok do pečiva
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
mlieko
1 kg
strúhané jablká
2 ks
škoricovýcukor

postup

Najobľúbenejší jablkový koláč.

1.

Z muky, vajca, cukru, tuku, prášku do pečiva a vanilkového cukru a mlieka vypracujeme cesto, necháme ho pol hodiny v chlade.

2.

Strúhané jablká zmiešame so škoricovým cukrom. Môžeme pridať aj hrozienka.

3.

Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme na veľkosť plechu. Prenesieme ho na plech. Navrstvíme jablkovú plnku.

4.

Druhú časť cesta tiež rozvaľkáme a prenesieme na plech. Prikryjeme jablkovú plnku. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry na 80 st.a pečieme cca 35 minút.

5.

Koláčik posypeme práškovým cukrom a pokrájame. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sad-corp
26.9.2018 18:17 | |
+10 -0
Piecť by sa to malo na 180 stupňov, na 80 stupňov by bolo len na vysušenie cesta a jablká by ostali surové. ;)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...