Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkový hnietený koláč

ingrediencie

600 g
hladká múka
1 ks
kypriaci prášok
100 g
cukor
250 g
maslo alebo hera
2 ks
celé vajcia
2 kg
jablká
ks
cukor
ks
škorica

postup

1.

Muku pomiesame s kypriacim praskom, cukrom, pridame maslo a 2 cele vajcia. Spravime cesto, ktorym vylozime pekac. Roztlacime rukami, alebo vyvalkame valcekom. 

2.

Jablka nakrájame na kocky, alebo nastrúhame na velkom struhadle. Ked struhame , treba trocha vyzmykat nadbytocnu stavu. Jablka poukladame na cesto na pekaci, a posypeme cukrom a skoricou. 

3.

Ked krájame jablka na kocky , pomiesame v miske s cukrom a skoricou a tak davame. Ked sa zvysi cesto mozeme vytvorit pasy na vrchu kolaca. Pecieme na 180 stupnoch 30 az 45 min dozlatistva. Dobru chut.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fánky
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.