Jablkový hnietený koláč
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hladká múka
1
ks
kypriaci prášok
100
g
cukor
250
g
maslo alebo hera
2
ks
celé vajcia
2
kg
jablká
ks
cukor
ks
škorica
postup
1.
Muku pomiesame s kypriacim praskom, cukrom, pridame maslo a 2 cele vajcia. Spravime cesto, ktorym vylozime pekac. Roztlacime rukami, alebo vyvalkame valcekom.
2.
Jablka nakrájame na kocky, alebo nastrúhame na velkom struhadle. Ked struhame , treba trocha vyzmykat nadbytocnu stavu. Jablka poukladame na cesto na pekaci, a posypeme cukrom a skoricou.
3.
Ked krájame jablka na kocky , pomiesame v miske s cukrom a skoricou a tak davame. Ked sa zvysi cesto mozeme vytvorit pasy na vrchu kolaca. Pecieme na 180 stupnoch 30 az 45 min dozlatistva. Dobru chut.
Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.
Odporúčané recepty
Vybrali sme pre vás
Top 3 recepty na fánky
Top 3 recepty na fánky
Vyprážané, pečené či tvarohové, ale vždy plné lásky a Božej milosti.
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:

1bluemoon1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.